Moeizame overwinning in Meppel

Amsterdam, 9 april 2017 – De kop is eraf, de Reserve Reserves hebben gewonnen en hoeven voorlopig niet meer naar Meppel. Dat waren de hoogtepunten van vandaag en ze passen allemaal in één zin. Het werd een moeizame 5-6 overwinning tegen Blue Devils, waar tien innings, drie uur en acht minuten voor nodig waren.

Maar het zonnetje scheen en het was echt honkbalweer. De voorbereiding begon goed met pannenkoeken en wraps van De Bully. Zijn vorige en eerste bollendienst ooit liet een paar weken geleden een hoop te wensen over, maar hij heeft zich goed gerevancheerd.

In de eerste inning moest De Schreeuw meteen een puntje toestaan. Een hitje, een stootslag, nog een hitje en een opofferingsslag zorgde voor een vroege 1-0 achterstand.

In de derde Bussumse slagbeurt werd er pas wat teruggedaan. Een hit van Elsje werd gevolgd door een hitje van De Kreis en na een foutje werd het gelijkmakende punt binnen gerommeld.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte de Meppelaars het puntje weer terug door met twee uit drie opeenvolgende frommelhitjes te slaan. Stand 2-1.

Een inning later werd het zelfs 4-1 waarbij een little league homerun gelukkig nog net voorkomen kon worden. Het werd pijnlijk duidelijk dat de Bussumers niet bijster scherp aan de wedstrijd waren begonnen.

Maar ook de Blue Devils maakte er een potje van en in de vijfde inning wisten de Bussumers daar dan ook van te profieren. Na een handjevol fouten, aangevuld met hits van Blade, Elsje en Biggie, was de wedstrijd ineens gedraaid en stond het 4-5.

De Hof nam na zes innings het gooien over van De Schreeuw en wist het in de zevende inning mede dankzij een goed uitgevoerd dubbelspel dicht te houden. Een inning later lukte dat na een openings triple niet waardoor het in de achtste inning 5-5 werd.

Beide teams konden in de negende inning niet scoren waardoor er lekker doorgespeeld mocht worden. Bonus baseball!

Biggie moest op tijd naar huis en had eigenlijk wel genoeg honkbal gezien. Hij begon daarom maar meteen met een hit door het midden. De Bully kwam daarna net onder de bal, maar met een beetje hulp van Papa Dammers en de linksvelder kon toch een double bijgeschreven worden. Met Biggie op het derde honk kwam ook Plukje net onder de bal, en ook in dit geval was er een positieve uitkomst want door de opofferingsslag werd het 5-6.

In de gelijkmakende slagbeurt werd het nog even billenknijpen. Na een snelle nul moest De Hof back-to-back hits incasseren en was het eerste en derde honk bezet. De volgende slagman sloeg de bal naar Blade die alert bij het derde honk geposteerd stond. Zijn aangooi naar De Bully kwam op tijd en omdat hij ook nog ‘ns pontificaal voor de thuisplaat ging staan was de honkloper kansloos.

Met het eerste en tweede honk bezet en twee man uit kwam de kop van de Meppelaars weer aan slag. De line drive die volgde vloog hard en gedecideerd het rechtsveld in, maar daar stond Plukje om de laatste nul van de wedstrijd te maken.

De eerste officiële competitie beer werd door De Hof uitgereikt aan Plukje die het winnende punt en de laatste nul van de wedstrijd maakte.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.