Reserve Reserves moeiteloos langs hekkensluiter

Amsterdam, 25 mei 2017 – Op een prachtige Hemelvaartsdag mochten de Reserve Reserves in Apeldoorn aantreden tegen Robur. Zoals verwacht hadden de Bussumers weinig moeite met de hekkensluiter. Het werd in acht innings 3-13.

De Reserve Reserves staan weer bovenaan het klassement en daar willen ze blijven dus  is er geen ruimte voor onderschatting. In de eerste slagbeurt ging dus meteen het gas erop. Elsje begon met een double over de midvelder heen, De Spijker sloeg ‘m met een hit naar het derde honk en Biggie sloeg ‘m met een double over de thuisplaat. De Bully sloeg met de derde double van de slagbeurt ook Biggie en De Spijker binnen, en zelf kon hij weer scoren op de hit van De Kreis. Stand 0-4.

In de tweede inning deed Robur wat terug. Een lead-off double werd gevolgd door twee hitjes waardoor er één punt gescoord kon worden. Omdat De Schreeuw intussen met een pick-off een poppetje van twee wist te gooien leverde de hit die volgde niets op. Met een strike-out werd de slagbeurt beëindigd. Stand 1-4.

In de vierde, vijfde en zesde inning wisten de Bussumers elke keer twee punten te scoren. In de zevende inning werd er nog één keer gescoord waardoor de mercy-rule-stand van 1-11 op het scorebord (ja, echt waar, er stond een werkend scorebord) kwam. De Bussumse aanval leek dus met 13 hits en 7 keer vier wijd een vroegtijdig einde aan de wedstrijd gemaakt te hebben.

Maar ja, de Apeldoorners mochten nog even, en De Hof moest ook nog wat ballen gooien. Twee punten later was het 3-11 en waren de Reserve Reserves ineens toch in de achtste inning beland.

Om dan toch maar het beste van een slechte situatie te maken werden er nog maar even vijf hits geproduceerd. Das Paul opende bijna met een triple en Edgar, Elsje, De Spijker en Blade volgden alle vier met een hit. Het was goed voor twee punten en een tussenstand van 3-13.

In de gelijkmakende slagbeurt kwam De Hof nog bijna in de problemen maar met drie honken bezet was een pop-up naar het eerste honk voldoende voor het einde van de wedstrijd. 3-13 dus.

Met deze winstpartij staan de Bussumers weer bovenaan in de Eerste Klasse A. En dat voelt goed.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De Spijker legt aan, maar Elsje is alvast vetrokken