Reserve Reserves laten RCH kansloos

Amsterdam, 1 juni 2016 – Spelen is eigenlijk ook gewoon veel leuker dan trainen. Daar komt dan ook nog ‘ns bij dat je bij uitwedstrijden geen kantinedienst hoeft te draaien. Kortom, het was een typische woensdagavond-win-win-situatie die de Bussumers ook met een easy win konden verzilveren. Bij en tegen RCH werd het in zeven snelle innings 0-12.

In het verleden werden er nog weleens spannende wedstrijden tegen de Heemstedenaren gespeeld, maar daar was gisterenavond weinig sprake van. De heren Reserve Reserves hebben hun draai aardig gevonden en weten dat ook uit te drukken in aardige prestaties. 

In de eerste slagbeurt was het al meteen raak. Figuurlijk, maar ook letterlijk want De Spijker begon met een rake klap richting het linksveld waarna Plukje volgde met een net zo rake klap naar het rechtsveld. Biggie z’n hit was goed voor het eerste punt waarna De Bully ook nog een puntje kon binnenslaan. Stand 0-2.

We gaan het in dit stukje verder helemaal niet over de slagbeurten van de Heemsteders hebben want dat was niet veel soeps. Ik bedoel natuurlijk dat onze ijzersterke pitchingstaff de RCH’ers kansloos liet. De Schreeuw pakte de eerste 5 2/3 inning waarna De Hof, Betances-style, de laatste vier nullen van de wedstrijd voor z’n rekening nam. Samen combineerde ze voor een nette shut-out.

In de tweede inning begon De PC met een hit naar het rechtsveld. Edgar volgde met een triple dezelfde kant op. Dat leverde ondanks de ogenschijnlijk kapotte wielen van De PC toch gewoon het derde punt op. De Spijker volgde met een hit waardoor de stand 0-4 werd.

In de derde slagbeurt werd er slechts één puntje bij gescoord. De Bully sloeg een double en De PC plopte een Duitse hit in het niemandsland tussen de eerste honkman en de rechtsvelder in. Stand 0-5.

Ook de volgende Bussumse slagbeurt leverde weer punten op. Twee deze keer. De Spijker leunde zich naar het eerste honk waarna Plukje hem met een double naar het derde honk joeg. Een opofferingsslag van Biggie betekende punt nummer zes en na een foute aangooi van de derde honkman op een klapje van De Bully kon ook de 0-7 gescoord worden.

Na een puntloze slagbeurt was het in de zesde inning weer bal. Hits van De PC, Das Paul, Blade waren samen met vier wijd voor Biggie goed voor wederom twee punten. Stand 0-9.

Dat was voor de pitchingstaff natuurlijk net iets te weinig om a.s. zondag vers aan de start te kunnen verschijnen dus ging in de zevede slagbeurt het gas er nog even op om de mercy-rule-stand te bereiken. De Kreis begon met een hit en broertje Plukje ging back-to-back. Blade bedelde een vrije loop waardoor de honken volliepen. Biggie volgde met een hit die goed was voor z’n derde en vierde ribbie van de wedstrijd. Op het klapje van De Bully kwam het twaalfde punt over de thuisplaat.

De PC begon er toen ook weer zin in te krijgen en sloeg z’n vierde hit van de wedstrijd. Die hit leverde weinig resultaat op wedstrijd-technisch gezien, maar uiteindelijk bleek ie wel nuttig voor het veroveren van de Hubie Beer. Het bleef dus 0-12 en er kon vroegtijdig afgetaaid worden.

Dat dat niet gebeurde had niets meer te maken met de wedstrijd, maar alles met de verjaardag van Plukje die met een drankje gevierd moest worden op het Heemsteedse terras. 

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Na een week lang kroelen, knuffelen en aanhankelijkheid in huize Elsje Elshof zal het deze week wel wennen worden voor Hubie Beer