Reserve Reserves de polder uitgeblazen

Amsterdam, 6 juni 2017 – Een beetje later dan dat jullie van ons gewend zijn, maar de wedstrijd van afgelopen zondag dreunde nog een beetje te hard na om er al over te schrijven. Net als de muziek trouwens waarvan het volume dusdanig hoog opgeschroefd was dat de hele Vinexwijk de hele middag ramen en deuren gesloten moest houden om gehoorschade te voorkomen. Helaas bleef voor de Bussumers de schade niet beperkt en werd er met 5-8 verloren.

De Cromtigers uit Assendelft waren de nummers twee in de stand en de Reserve Reserves stonden aan het begin van het weekend aan kop, dus er kon gesproken worden van een echte kraker, een echte topper, een vierpuntenwedstrijd zeg maar.

Na twee Bussumse slagbeurten hadden ze al vijf strike-outs om de oren en toen in de gelijkmakende tweede slagbeurt een double gevolgd werd door een hit en de Assendelfters een 1-0 voorsprong namen was duidelijk dat het spel op de wagen was.

In de derde inning begon Das Paul met een double en niet veel later wist hij ook het derde honk te stelen. Een opofferingsslag van Elsje was vervolgens goed voor de gelijkmaker. Stand 1-1.

In de vierde inning begon Plukje met een single en wist Blade ‘m met een triple over de thuisplaat te jagen. De voorsprong was van korte duur want in de gelijkmakende slagbeurt werden na een hit twee Bussumse foutjes genadeloos afgestraft waardoor het weer gelijk werd. Stand 2-2.

Das Paul mocht de volgende slagbeurt beginnen en zijn hit was mooi voor z’n eigen statistieken, maar omdat hij ietwat overmoedig het derde honk probeerde te stelen bleef dat voor het team verder onbeloond. Edgar was het inmiddels wel weer gelukt de handschoen van de catcher te raken waardoor hij een vrije loop naar het eerste honk had gekregen. Elsje bracht Edgar met een hit vervolgens naar het derde honk waarna De Spijker hem met een opofferingsslag binnen sloeg. Stand 2-3

Maar nog was het niet afgelopen want met twee man uit en volle bak joeg Plukje de bal hard en hoog het linksveld in waar op dat moment ook nog ‘ns windkracht 10 de goede kant op stond. De dinger was goed voor twee punten en een voorsprong van 2-5.

Niets aan de hand zou je zeggen, maar na dat moment staakte de Bussumse aanval. In de resterende slagbeurten werden nog drie hitjes geslagen en van het enkele foutje dat Cromtigers maakte kon ook niet meer geprofiteerd worden.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt opende de Assendelfters met twee hits en een opofferingsstootslag en een goed getimede hit later was het verschil nog maar één punt. Stand 4-5.

In de zesde inning leek het na een snelle eerste nul alsnog mis te gaan met De Schreeuw. Hij werd met één nul en volle honken vervangen door De Hof die de boel knap dicht wist te houden met een afgedwongen binnenhoog en een strike-out. Nog steeds 4-5 dus.

Maar in de achtste inning ging het dan toch mis. Twee hits, een foutje, vier wijd en geraakt werper leverde vier punten op en een stand die uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn: 5-8.  

Het verlies werd collectief weg gefeest tijdens de team BBQ bij Elsje in de tuin. Maar heel laat werd het niet want het begon al snel wat frisjes te worden en niet iedereen had ’n vestje bij zich. Stom, stom, stom. 

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Hier komt De Schreeuw nog mooi uit de inning met een dubbelspel actie 6,6-3