Reserve Reserves vegen Boekaniers

Amsterdam, 11 juni 2017 – Het leek even zo’n wedstrijd te worden. Het was warm en benauwd en de Bussumers voelden zichzelf eigenlijk te goed om echt hun best te doen. De eerste inning werd een echte wake-up-call waarna Boekaniers alsnog geveegd werd. Het werd 2-21.

Het begon in de eerste inning na vier wijd van Elsje met een half gemiste hit-and-run. Helaas stond de helft die miste aan slag waardoor de andere helft op het tweede honk een dood vogeltje was. Vervolgens werden er twee easy- pop-ups in het binnenveld geslagen die beiden niet gevangen werden, maar in plaats van twee honklopers leverde dat twee stilstaande-hoge-ballen-staarders op waarvan er één dusdanig lang stond te turen dat ie ook daadwerkelijk sneuvelde op het eerste honk.

Verdedigend waren de eerste signalen ook niet erg hoopvol. Twee hits werden gevolgd door een opofferingsstootslag, maar omdat de Bussumers stonden te slapen kon dat “opofferings” weggelaten worden. Drie honken bezet, nul uit. De sfeer zat er inmiddels goed in. De vang-9 die volgde was niet diep genoeg voor een opoffering. De tweede Amsterdammer sneuvelde op de thuisplaat na een easy 5-naar-2 gedwongen loop. Opnieuw een vangbal in het rechtsveld zorgde voor de onwaarschijnlijk puntloze tussenstand van 0-0.

Chagrijnig maar wakker geschud begonnen de Reserve Reserves aan hun tweede slagbeurt. De Bully leunde nog voorzichtig een vier wijd maar De Kreis ging er met een double meteen hard overheen. De opofferingsslag van de PC was goed voor het eerste punt en op de double van Edgar kon ook De Kreis scoren. Stand 0-2.

Verdedigend ging het ook al meteen een stuk beter De Schreeuw kreeg af en toe nog wel een hit tegen, maar die werden netjes verspreid en leverde weinig gevaar op. Dat kon niet gezegd worden van de Bussumse aanval.

In de derde inning kreeg Blade met Biggie op de honken de bal op z’n handle, maar dat was goed genoeg voor een homerun in het links-midveld en een verdubbeling van de voorsprong. Edgar z’n double was goed voor nog een extra punt omdat Plukje na zijn hit en vier wijd van de PC op het tweede honk was beland.

En toen gebeurde het. Met de PC op het derde en Edgar op het tweede honk was de Bussumse nummer negen van de slagvolgorde aan de beurt. De Spijker pakte de vers geel getapete 33’er, haalde vol uit, raakte ‘m op de spijker…. HOMERUN! Stand 0-8.

De play-by-play van wat er in de innings daarna gebeurde zal ik u besparen. De wedstrijd was gespeeld, zoveel was duidelijk, maar de Bussumers waren nog niet klaar, nog lang niet.

Blade voegde in het restant van de wedstijd nog twee doubles toe aan z’n dinger. Plukje was bescheidener en sloeg nog twee hits. Elsje wist z’n dag aan de plaat te redden door nog twee hits te slaan, beiden in de lange zevende inning. De Bully en De Spijker pakte beiden nog een hitje mee. De Kreis nog een single en een triple.

Das Paul kwam in de vijfde inning red-hot de wedstrijd in en opende met een homerun, twee innings later prikte hij er nog een hitje bij. En de gekkigheid was nog niet over want in de zevende inning mocht De Schreeuw zelfs een slagbeurtje meepikken. Dat werden er zelfs twee, en dat was eigenlijk een beetje jammer want met z’n eerste swing wist hij de warning-track te halen voor een stand-up-double. In z’n tweede slagbeurt sloeg ie ‘m in de double, en misschien was dat maar beter ook, anders hadden we er nu misschien nog steeds gestaan. Stand 0-21.

In de gelijkmakende zevende inning wisten de gastheren nog een paar hitjes en puntjes te verzamelen, maar het maakte allemaal niet meer uit. De Amsterdammers waren geveegd, en ze wisten het. Eindstand 2-21.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De Reserve Reserves veegden de Boekaniers, het veld moesten ze zelf doen.