Spanning stijgt ten top in Eerste Klasse A

Amsterdam, 9 september 2017 – Op verzoek van RCH werd de wedstrijd van deze week niet gisteren, maar al afgelopen woensdag afgewerkt. Het werd een zakelijke, maar broodnodige overwinning voor de Bussumers. Het werd 7-0 en daarmee zijn ze nog steeds in de race voor het Nederlands Kampioenschap.

Terwijl in de Eerste Klasse B Domstad Dodgers al lang kampioen is kan het in de Eerste Klasse A nog alle kanten op. Als Cromtigers dit weekend niet onderuit gaat tegen WSB dan zijn zij de eerste ploeg op 30 punten en daarmee in ieder geval zeker van de eerste plaats. De Reserve Reserves kunnen ook nog op 30 punten komen, maar moeten dan wel volgende week van Cromtigers winnen. Als dat niet lukt is Cromtigers met 32 punten kampioen van de poule. Alcmaria kan óók nog op 30 punten komen als ze volgende week hun wedstrijd tegen OVVO winnen. Er is dus ook een kans dat er straks een extra driekamp gespeeld moet worden. Als het bij Cromtigers écht fout gaat dan is het zelfs mogelijk dat Alcmaria het in eenbeslissingswedstrijd wéér een keer mag proberen tegen de Reserve Reserves. Maar zover is het nog lang niet.

Eerst moesten de Bussumers nog even de punten tegen RCH ophalen, nou ja, er werd gespeeld in de Rob Hoffmannvallei, dus de punten moesten gebracht worden.

De Schreeuw begon de wedstrijd ijzersterk en bleef veertien slagmensen ‘perfect’. Slagman nummer 15 sloeg de bal hard langs de lijn langs het derde honk, waarna de emoties even hoog opliepen. De scheidsrechter vond de bal net wél over het honk gaan, terwijl alle andere mensen in Bussum graag de perfect game in stand hadden gehouden. Slagman nummer zestien kreeg drie slag, maar de perfecte wedstrijd was gevlogen.

Na een beetje aandringen in de tweede inning scoorden de Bussumers in de derde inning de eerste punten. Blade sloeg een hit en kon na vier wijd van Biggie en De Bully doorschuiven naar het derde honk. De Kreis deponeerde vervolgens diep genoeg in het midveld voor een opofferinsslag. Das Paul ging daar met een hit hard overheen waardoor Biggie en De Bully ook konden scoren. Stand 3-0.

In de vijfde inning was het weer Das Paul die de juiste hit op het juiste moment sloeg. Biggie was met geraakt werper op het eerste honk gekomen en na een wilde worp en een gestolen honk op drie beland. Op de double van Das Paul kon hij vervolgens easy de 4-0 scoren.

Een inning later werd de wedstrijd definitief beslist. De Spijker begon de inning met een double en kon naar drie doorschuiven op een doorgeschoten bal. De vang-7 van Plukje was niet ver genoeg om op te scoren, maar dat was de hit van Biggie wel. Na een klapje van De Bully naar de eerste honkman kon de met vier wijd op de honken gekomen Blade doorschuiven naar drie en Biggie naar het tweede honk. de Kreis maakte het daarna vakkundig af en dropte een hit het linksveld in. Stand 7-0.

(tekst gaat verder onder video)

De Spijker slaat een double, triple, o nee, uit, o nee, safe, toch een double

De Schreeuw moest tussendoor toch nog wat hitjes incasseren, maar dat was na de gemiste perfect game eigenlijk alleen maar prima. Na zeven innings werd hij afgelost door De Hof die deed waarvoor ie is aangenomen, juist ja de wedstrijd op slot gooien. Het bleef dus 7-0.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Plukje haalt uit