Reserve Reserves verslaan NL Old Stars

Amsterdam, 12 september 2017 – Afgelopen zondag hebben de Reserve Reserves onder het motto “Proud to B back” (in de play-offs) samen met de NL Old Stars het voorprogramma verzorgd van de wedstrijd HCAW – Neptunus. Het werd een erg leuke wedstrijd met veel oude bekenden, en eigenlijk wilden we de uitslag niet vermelden, maar in deze tijden van fake news ontkomen we er niet aan. Het werd 7-4 in het voordeel van de Reserve Reserves.

De NL Old Stars wisten uiteindelijk wel in totaal 9 punten te scoren, maar omdat de laatste 5 punten in de negende inning kwamen, en er niet genoeg tijd was voor een gelijkmakende slagbeurt kunnen die niet meegenomen worden in de uitslag. Dit in tegenstelling tot wat de oude vossen van de NL Old Stars zelf beweren.

(tekst gaat verder onder het Facebook bericht)

Op de uitslag na klopte het Facebook-bericht overigens wel gewoon. Het was een erg leuke wedstrijd voor het massaal opgekomen publiek én voor de spelers. Daarbij ook een bedankje voor de organisatie die ervoor gezorgd had dat er zowel voor als na de wedstrijd een hapje en een drankje voor de spelers was.

Omdat het een wedstrijd betrof tegen mannen in het Oranje werd er natuurlijk begonnen met het Wilhelmus. Beide teams deden respectvol mee aan de bijbehorende line-up, maar besloten na het derde couplet toch maar respectievelijk het veld en de dug-out in te gaan.

De eerste bal van de wedstrijd werd gegooid door KNBSB Directeur Bart Volkerijk, voor slag. En daarna ging het echt los. Jeffrey Cranston wist te imponeren door in zijn eerste twee slagbeurten een homerun te slaan. De Reserve Reserves waren op dat gebied meer bescheiden, maar de enige Bussumse homerun van de knuppel van Blade was wel goed voor drie punten en de uiteindelijke eindstand van 4-7. 

Maar voordat het zover was lieten beide teams zien dat ze niet alleen nog steeds lol hebben in het spelletje, maar er ook nog wel wat van konden. De Souza, NoNoJoe en de GKL deden ook mee waardoor de tegenstanders van Oranje eigenlijk meer de RR Old Stars waren. Danny Wout a.k.a. Woody hoort daar natuurlijk ook bij, maar deed deze keer me in een Oranje pak. En hoe! In de eerste inning maakte hij meteen een spectaculaire vangbal in het rechtsveld hek, waarbij het fotomateriaal van good old Alfred Cop doet vermoeden dat het weleens een homerun had kunnen zijn.

Ook Frank Koene a.k.a. De Peanut deed mee aan het spectaculair maken van de wedstrijd. Na een strike-out waarbij de bal op de grond belandde dacht hij de slagman wel even uit te kunnen tikken, maar dat liep net even anders, en zijn head first was eigenlijk veel leuker om te zien.

De meest spectaculaire actie van de wedstrijd werd echter uitgevoerd door Mark Giroldi. Na een overthrow uit het rechtsveld leek hij alsnog voor de thuisplaat te sneuvelen door een actie 2-naar-1, maar op miraculeuze wijze wist hij met een sprong de tik van Blade te ontwijken. Als er genoeg tijd was geweest dan had dat het winnende punt geweest kunnen zijn, maar ja…

Na achtenhalve inning maakte de Penningmeester er vanuit de Persinn hoogstpersoonlijk een einde aan. Ballgame, topdag! Een bedankje gaat hierbij ook nog uit naar Tom en Frank die beiden de wedstrijd goed aanvoelde en daardoor foutloos waren. En gelukkig hebben we de foto’s nog: