Cromtigers te sterk voor Reserve Reserves

Amsterdam, 17 september 2017 – De Reserve Reserves  krijgen dit jaar geen kans op een plek in de finale voor het Nederlands Kampioenschap wedstrijdsport. Afgelopen vrijdag verloren de heren voor de tweede keer dit seizoen van het dus sterkere Cromtigers. Het werd 4-11.

Zowel de Bussumers als Cromtigers moesten winnen om een beslissingswedstrijd tegen Alcmaria af te dwingen. Het was daarmee dus de eerste van drie finales, en finales zijn de laatste jaren niet echt ‘het ding’ van de Reserve Reserves (a.k.a. Choke Nation).

Van dat choken was aan het begin van de wedstrijd overigens nog niets te merken. Das Paul nam als lead-off een fastball hard op z’n rug waardoor hij de komende dagen niet één maar twee rondjes op z’n rug heeft staan. Plukje pakte door met een hit waarna Blade een line-drive sloeg die, in tegenstelling tot wat de midvelder zelf dacht, voor en niet achter de midvelder zou landen. Ook De Kreis raakte ‘m goed en op zijn double kon ook Blade scoren. Stand 3-0.

Cromtigers deed in het begin van de tweede inning meteen wat terug. Twee hits, een opofferingsstootslag en een opofferingsslag later stond het 3-1.

In de derde inning pakten de gasten door en werd duidelijk dat het niet de avond van de Reserve Reserves zou worden. Drie doubles, een foutje, maar ook drie keer vier wijd zorgde ervoor dat er vijf punten gescoord werden. Dat De Schreeuw halverwege de inning met auw aan z’n arm uitviel was ook al geen goed teken. Stand 3-6.

Maar aanvallend was het wel een beetje over voor de Bussumers. Alleen De PC wist nog een keertje te scoren. Als lead-off in de vierde inning sloeg hij een hit waarna hij het tweede honk stal. Na schijn mocht hij doorlopen naar het derde honk. Edgar had het op dat moment duidelijk nog niet opgegeven en leek na een hard klap een honkslag te slaan, maar de eerste honkman stak daar een leertje voor. De PC kon nog wel scoren maar Edgar was uit. Stand 4-6.

De Hof nam het, zoals zo vaak dit seizoen, over van De Schreeuw. In de vier innings die hij gooide hoefde hij maar twee hits en één punt toe te staan. De Hof was eigenlijk prima in vorm en niet te raken. Dat kwam ook omdat hij zes keer vier wijd gooide, maar daar zette hij ook vijf strike-outs tegenover.

Blade mocht vanaf de zevende inning zijn werpkunstje doen. Drie keer vier wijd, een binnen gegooid punt door z’n veld en vier back-to-back hits waren uiteindelijk teveel van het goede. Het leverde vier punten en de eindstand op. 4-11.

De komende weken zullen gebruikt worden voor zelfreflectie en koppen tellen. Volgend seizoen gaan we een nieuwe poging wagen. 

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Elsje ging met jetlag twee uit drie, maar het mocht niet baten