Reserve Reserves choken niet bij seizoensopening

Amsterdam, 7 april 2018 – Een nieuwe coach en een oude lefty, meer veranderingen ten opzichte van vorig jaar zijn er voor de Reserve Reserves dit seizoen niet. 

Das Paul was er de eerste wedstrijd ook nog niet bij omdat hij nog een paar weken Spaanstalige dames moet bezighouden in Zuid-Amerika. Een hele belangrijke taak natuurlijk die bijzonder serieus wordt genomen. Mentaal was hij wél aanwezig in De Kwakel en hij was dan ook de eerste die na het zien van de scorekaart concludeerde “Ah niet gechocked”.

Thamen, promovendus in de klasse, maakte het de Bussumers echter niet makkelijk. Er waren in ieder geval choke-kansen genoeg.

In de eerste inning begon starter De Hof een beetje langzaam. De kleine slagzone hielp ook niet, en na vier wijd, een double en nog een keer vier wijd leverde de derde vrije loop van de inning het eerste punt op. Tussendoor werden ook nog twee strike-outs gegooid, en toen de eerste inning met slechts één tegenpunt werd afgesloten kon er even rustig ademgehaald worden.

In de volgende slagbeurt sloegen de Reserve Reserves meteen terug. De PC opende met een hit over de eerste honkman en kon na een double van De Kreis doorstomen naar het derde honk. Op de bal die De Spijker vervolgens naar de derde honkman sloeg had het voor de PC spannend kunnen worden op thuis, maar de bal stuiterde van de handschoen voor een fout én het gelijkmakende punt. Stand 1-1.

Voormalig catcher van het Nederlands Team Maikel Benner stond namens Thamen vanaf de heuvel de Bussumers daarna aardig tegen te houden en het duurde tot de zesde inning tot er weer echt iets gebeurde.

Het was weer de PC die de inning begon met een hit, deze keer door het midden. Vervolgens leverde de GBL z’n eerste cruciale beslissing af door De Kreis opdracht te geven voor een opofferingsstootslag. De Kreis leverde een puike af en De PC stond in scoringspositie.

VGM ging vervolgens diep genoeg naar het rechtsveld om De PC te kunnen laten opschuiven naar het derde honk. Met twee man uit sloeg De Spijker daarna een belangrijke honkslag waardoor De PC kon scoren. De Spijker stal daarna het tweede honk en Elsje pikte met zijn hit nog een ribbie mee. Stand 1-3.

Montana(?) had inmiddels het werpen van De Hof overgenomen en stond ouderwets te domineren.

In de achtste inning werd de Bussumse voorsprong nog wat verder uitgebreid. Weer was De Spijker belangrijk want hij bracht zichzelf met een double in scoringspositie. NoNoJoe, jaja, hij is er weer, had tot dan toe alle ballen door het midden prima weten te vernachelen, maar deze keer nam ie ‘m heerlijk op z’n stok. Zijn hit naar het rechtsveld leverde een ribbie op en de tussenstand van 1-4.

In de gelijkmakende slagbeurt leek het na een keer vier wijd bijna mis te gaan toen Elsje vergat een honkloper uit te tikken die probeerde van een single een double te maken. Na een 6-naar-3 waarop nog wel gescoord werd stelde Montana echter orde op zaken met twee strike-outs.

Een foutje in het Bussumse veld in de negende inning leverde daarna nog wel een honkloper op, maar het werd niet meer spannend. Eindstand 2-4.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

NoNoJoe is back in business