Home opener ook geen probleem voor Reserve Reserves

Amsterdam, 14 april 2018 – Het zonnetje scheen, het publiek was massaal naar de Rob Hoffmannvallei gekomen, op het laatste moment konden er nog twee ijzersterke scheidsrechters gevonden worden én de Mokum Hawks werkte prima mee aan een geslaagde eerste thuiswedstrijd voor de Reserve Reserves. Het werd 11-1.

Met alleen gastspeler Graziano op de bank hoefde de GBL weinig te wisselen. Vandaag was dat een luxe want ook zonder de super subs werd eenvoudig gewonnen. De Mokum Hawks zaten zelf ook niet ruim in het spelersmateriaal en de spelers die er wél waren zaten duidelijk nog in hun extended spring training. Maar de Bussumers laten zich niet in de luren leggen want op 6 juli bij de terugwedstrijd in Amsterdam kan dat zomaar weer anders zijn.

Dat het een makkelijke wedstrijd zou worden was nog niet af te lezen aan de eerste Amsterdamse slagbeurt. De eerste klap, een line drive naar De PC die op drie stond, leverde een snelle eerste nul op, maar daarna volgde drie hits op rij. Met volle honken viel de tweede nul daarna op thuis door een 5-naar-2, en na een 6-naar-3 kwamen de Reserve Reserves met de schrik vrij. 

Aan slag begon Elsje de gelijkmakende slagbeurt sterk met een double. NoNoJoe, die tokloos voor de verandering het eerste honk mocht verdedigen, bracht Elsje met een honkslag naar drie, en VGM prikte met zijn eerste hit van de wedstrijd het eerste punt over de plaat. NoNoJoe kon daarna scoren op een doorgeschoten bal, en op de infield hit van De  Spijker pikte VGM het derde puntje mee. Stand 3-0.

Vanaf de tweede inning had De Hof op de heuvel weer de volledige controle over de Amsterdamse slagploeg. Na de drie hits in de eerste inning hoefde hij tot en met de vijfde inning nog maar twee verdwaalde hits te incasseren.

Aan slag, maar vooral ook op de honken, liep het lekker door. In de tweede inning wisten De Kreis en Elsje allebei een hit te produceren. Edgar en Elsje stalen alle twee een honk, maar alleen de laatste kon scoren op een doorgeschoten bal. Stand 4-0.

In de derde inning produceerde alleen De Spijker een hit namens de Bussumers, maar desondanks kon er toch drie keer gescoord worden. Een paar foutjes, een paar gestolen honken en een bal op de kont van De Bully zorgde ervoor dat De PC, Plukje én De Bully konden scoren. De tussenstand werd daarmee 7-0.

Ook in de vierde inning werd nog een keer gescoord. VGM opende met een hit, De PC bloopte er een hitje achteraan en beide heren konden na een doorgeschoten bal doorschuiven. De Spijker sloeg daarna de bal ver genoeg het linksveld in om VGM te kunnen laten scoren. Stand 8-0.

De vijfde inning bleef puntloos. In de zesde inning maakte Graziano z’n Hoofdklasse Aluminium debuut. Hij nam het werpen over van De Hof en deed dat met een bijna-1-2-3-inning. Het was net niet helemaal een 1-2-3-inning omdat er een  infield hitje tussen zat, dat gelukkig door een net 4-naar-6-naar-3 dubbelspel geneutraliseerd werd.

Een paar minuten later werd met vier wijd, een hit, een wilde worp en een opofferingsslag de Amsterdamse eer gered. Halverwege de zevende inning was het 9-1.

Maar toen de gelijkmakende slagbeurt geopend werd met hits van De Bully en De Kreis stevende de wedstrijd duidelijk naar een mercy-rule-einde. Zelfs een dubbelspel en de shift die op NoNoJoe uit de kast getrokken werd mocht niet baten. NoNoJoe sloeg ‘m weliswaar precies in de shift, goed gezien én gepositioneerd dus van de Amsterdammers, maar de uitvoering was matig waardoor de bal alsnog pas in het midveld tot stilstand kwam. Einde wedstrijd, 11-1.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De echte helden van de dag. Foutloos. Chapeau, dat mag ook wel ‘ns gezegd worden.