Drie dingers was genoeg tegen Blue Devils

Amsterdam, 22 april 2018 – Angstgegners hebben de Reserve Reserves niet, maar de laatste jaren hadden ze het uit tegen Blue Devils vaak moeilijk. Niet alleen omdat het zo’n tyfus (excusez le mot) eind rijden is, maar ook omdat het een tegenstander is die de Bussumers gewoon niet echt ligt.

Vandaag was het ook lang niet erg overtuigend, maar toch werd er voor de verandering een keer ruim gewonnen. Het werd 2-11.

Met Montana op de heuvel zat het met de verdediging wel goed. Na een 1-2-3-slagbeurt in de eerste inning moest hij na een double en een foutje in de tweede inning wel een puntje incasseren. Stand 1-0. Maar de Bussumers zouden meteen iets terugdoen.

Daar kwam overigens wel wat Meppelse hulp bij kijken. Na een goede hit van Edgar leek hij de voorste nul van een dubbelspel te worden toen Elsje de bal hard naar drie sloeg. Fielden ging nog wel, gooien ook, maar vasthouden op het tweede honk bleek de bottleneck. Na een mislukte opofferingsstootslag van De Kreis moest NoNoJoe het dus doen, en dat deed hij. Op zijn hit kon Elsje het gelijkmakende punt scoren, en door weer een foutje op het tweede honk kon De Kreis zelfs de 1-2 scoren.

Pas in de vijfde inning werd er verder gebouwd aan de voorsprong. NoNoJoe sloeg een popfly naar het rechtsveld homerun waardoor niet alleen hij, maar ook De Kreis die door een fout op het honk was gekomen kon scoren. Stand 1-4.

Omdat De PC en De Spijker er aan het begin van de achtste inning weinig van bakte leek ook die slagbeurt voor de Bussumers verloren te gaan. Plukje en De Bully dachten daar anders over en gingen back-Tobback. Plukje sloeg een no-doubter over het hek in het linksveld. De Bully was ook vrij zeker en pimpte zijn dinger nét niet genoeg voor een geraakt werper voor de volgende slagman. 

Edgar mocht daarentegen weer een nieuwe rally starten en deed dat met een hit. Elsje ging vervolgens diep voor een double en met twee en drie bezet hadden de Blue Devils maar één wilde worp nodig om beide punten binnen te gooien. Stand 1-8.

Met de comfortabele voorsprong nam De Hof het daarna over van Montana. Hij moest direct een hit incasseren, maar de angel werd er na een strak uitgevoerd 3-3-naar-6-naar-3 (??) snel uitgehaald.

De negende inning leverde nog drie Bussumse punten op die er verder niet meer toe deden. De PC kreeg vier wijd, kwam op drie door een hit van De Spijker en kon scoren op een opofferingsslag van Plukje. De Spijker kon daarna zelf scoren op de double van De Bully, die op zijn beurt weer kon scoren op weer een wilde worp. Stand 1-11.

Graziano mocht vervolgens de pot op slot doen en deed dat ook. Hij moest nog wel een puntje incasseren maar gooide ook z’n eerste strike-out in de Hoofdklasse Aluminium. Eindstand 2-11.

Kijk hier voor de boxscore en de stats

Montana verdiende De Beer met z’n solide outing