Reserve Reserves ook tegen Boekaniers te sterk

Amsterdam, 6 mei 2018 – Omdat er ook nog een Hoofdklasse Hout wedstrijd in Amsterdam moest worden afgewerkt begon de wedstrijd vandaag pas om 19:00u. Omdat het zo vroeg in mei toch al een beetje zomer was was dat helemaal niet erg. In een heerlijk zonnetje pakte de Reserve Reserves alweer hun vierde overwinning van het seizoen. Het werd 6-13.

Met de knuppels kwamen de Bussumers aan het begin van de wedstrijd nog niet echt door, maar dat weerhield ze niet in de eerste inning direct twee punten te scoren. De Spijker en De Kreis begonnen de wedstrijd beiden met vier wijd waarna De Spijker op een wilde worp en De Kreis op een opofferingsslag van Blade de nul-één en nul-twee konden scoren.

In de tweede Amsterdamse slagbeurt werd de voorsprong snel weer ingeleverd. Want na een foutje moest De Hof drie hits incasseren. Het eerste punt van de Amsterdammers kwam daarna via de helm van de volgende slagman, maar de twee hits daarna waren goed voor nog eens vijf punten. Stand 2-6.

Het duurde tot de derde inning voordat daar een Bussumse hit tegenover werd gesteld. Die hit van NoNoJoe leidde helemaal nergens toe, maar in de volgende slagbeurt ging het weer een stukje beter. De Bully leunde zich voor de tweede keer naar het eerste honk en Montana, de verrassende DH van de dag, volgde met een hit. De Spijker ging vervolgens diep en op zijn double kon De Bully scoren. De Kreis volgde met een opofferingsslag en de stand was 4-6.

Ook in de volgende slagbeurt wisten de heren uit Bussum twee punten te scoren. VGM en Edgar opende met vier wijd en Plukje dajakkerde een double over de linksvelder heen waarop VGM én Edgar konden scoren. Het was gelijk 6-6.

Op de heuvel was De Hof inmiddels vervangen door de DH en, op één slechte inning na dus, wisten beide heren de Amsterdamse slagploeg van het scoren af te houden.

In de achtste inning pakte de Reserve Reserves collectief door en werden daarbij ook nog een beetje geholpen door matig Amsterdams veldspel. De Bully opende met een hit en kon scoren op de twee foutjes die gemaakt werden op klapjes van Elsje en De Kreis. NoNoJoe kwam nu ook met mensen op de honken een keer door en op zijn double werd twee keer gescoord. Blade had na z’n eerste hit van het seizoen er ook zin in gekregen en sloeg er meteen nog een waarop NoNoJoe kon scoren. Foutjes en vier wijd leverde nog twee punten op en Plukje maakte het feest compleet door met twee man uit ook Edgar nog binnen te slaan. Stand 6-12.

En nog was het nog niet helemaal gedaan want in de laatste inning kwam nog één fraaie toegift. De Kreis ging namelijk behoorlijk uit z’n naad en wist op de bal over de midvelder eenvoudig het tweede honk te bereiken. NoNoJoe wist inmiddels weer hoe dat ook alweer moest, ribbies pakken, en dus sloeg hij met een hit naar het rechtsveld ook de Kreis nog even binnen. Eindstand 6-13.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De Kreis kijkt hier nog naar een wijdbal