Reserve Reserves winnen in een lelijke wedstrijd van OVVO, heel lelijk!

Amsterdam, 10 mei 2018 – Dat het geen mooie Hemelvaart zou worden vandaag hadden de meteorologen al voorspeld, maar dat het zó lelijk zou worden had echt niemand verwacht. Maar lelijke wedstrijden moeten ook worden gewonnen, en dat gebeurde dus ook. Het werd tegen OVVO 23-8.

Voor het gemak slaan we de eerste inning in het verslag even over. Toen het stof na veertig minuten was nedergedaald stonden de Bussumers voor met 8-7.

Omdat er afgelopen zondag gespeeld werd én aankomende zondag ook weer een wedstrijd op het programma staat deden de Bussumers het met wat andere opgooiers dan gebruikelijk. In eerste inning kwam wat eerder dan verwacht NoNoJoe op de heuvel om de laatste nul te maken. Dat lukte, en ook de volgende drie innings wist hij de Amsterdamse slagploeg in toom te houden.

Aanvallend was het inmiddels gekkenhuis geworden. De Amsterdamse werper die aan het begin van de wedstrijd de heuvel mocht bestijgen was ook de last man standing op de heuvel aan het eind van de wedstrijd. Respect voor de werpers die nog gewoon 180 ballen kunnen gooien!

Omdat ik de einduitslag al verklapt heb en de play-by-play van de nog niet beschreven punten geen toegevoegde waarde aan dit stukkie gaat opleveren, moeten jullie het doen met de highlights.

De grootste winst van vandaag was natuurlijk Das Paul die na maanden over de wereld zwerven uiteindelijk de Reserve Reserves weer heeft gevonden. Nu z’n scheermes nog, en hij is weer good to go. Al ging z’n eerste slagbeurt (hij was natuurlijk lead-off) van de wedstrijd al helemaal niet slecht. Na die hit was het dan ook wel op, maar goed.

Ook de cameo van De Hof in de slagvolgorde is iets om even bij stil te staan. Door het onvoorziene verloop van de eerste inning moest hij de line-up helaas alweer verlaten voordat hij goed en wel in het slagperk was geweest.

Ook NoNoJoe moest naast zijn heuveloptreden nog even genoemd worden omdat hij na een single, triple en een inside the park homerun alleen nog een double tekort kwam voor een echte cycle. Na zijn laatste slagbeurt stond hij weliswaar op twee, maar dat kwam door een fout-6-naar-3, uiteindelijk dus goed voor een little-league-cycle.

Voordat NoNoJoe de inside-the-park homerun sloeg had De Kreis al een ‘echte’ dinger geslagen. Ook De Kreis mocht overigens nog drie innings gooien, dus het was duidelijk dat de Bussumers het vandaag van de werpers moesten hebben, alleen niet vanaf de heuvel.

Uiteindelijk werd het alleen in de competitie voor “het lulletje van de week” nog spannend. Elsje dacht ‘m nog even te kunnen claimen door als enige drieslag te krijgen, maar De PC was al de tweede én de derde nul van een inning geweest en kon dus vol trots zijn trofee inbrengen ontvangst nemen.

Kijk hier voor de boxscore en de stats. (maar je kan ook gewoon iets leuks gaan doen).

Elsje