Herons maatje te klein voor de Reserve Reserves

Amsterdam, 27 mei 2018 – Het hield allemaal niet over vandaag. De wedstrijd uit tegen Herons was Hoofdklasse Aluminium-onwaardig. Maar die moeten ook gewonnen worden. Het werd 2-14.

De eindstand doet een mercy-rule einde vermoeden, maar het mocht helaas niet zo zijn. Er waren 2 uur en 51 minuten en negen volledige innings nodig om de klus te klaren.

Hoogtepunt van de dag was de terugkeer van NoNoJoe als starter, op de heuvel dus, om ballen te gooien, naar De PC, die ze moest vangen. Het was nog niet de NoNo-vorm van thuis tegen Almere, maar bij vlagen was de controle en de nasty stuff weer terug. Hij hield het tegen de Herons dan ook moeiteloos 6 innings vol.

Na de zesde inning nam De Kreis het van NoNoJoe over. De Kreis heeft weliswaar de nodige ervaring op de heuvel, maar NoNo-vorm kon ook van hem niet verwacht worden. Op een dag als vandaag was dat overigens helemaal geen probleem. De Kreis pakte voortvarend z’n reliefbeurt op en bracht de wedstrijd goed tot een einde.

Dat de Bussumers nog zo lang in het veld moesten staan had vooral te maken met een paar onogelijke fouten die er ook voor zorgden dat Herons nog twee onverdiende punten kon scoren. Maar toen dat gebeurde was de wedstrijd al gelopen.

Net als de Heerguwaardse punten kwamen de Bussumse punten tot stand door lelijk samenspel tussen beide teams. Zo kon het gebeuren dat het na de tweede inning al 0-4 stond zonder dat er een Reserve Reserve-hit aan te pas was gekomen. 

Die hits kwamen pas in de derde inning en het waren er meteen vier. NoNoJoe, Plukje, Montana en Edgar combineerde de klappen die goed waren voor drie punten. Stand 0-7.

Daarna kakte de wedstrijd nog verder in waarna pas in de negende inning er weer stevig gescoord werd. Bij een stand van 2-8 werden 12 Bussumse slagmensen naar de plaat gestuurd.

Drie keer vier wijd en wederom een zwikkie fouten werden afgewisseld met hits van De Kreis en De Bully en aangevuld met een double van Montana. Het leverde zes punten op en een eindstand van 2-14.

Kijk hier voor de box score en de stats.


Bij gebrek aan beelden van de lelijke wedstrijd tegen de Herons alleen beeld van een lelijke Heron.