Reserve Reserves winnen kraker tegen WSB

Amsterdam, 30 mei 2018 – Vanavond werd de eerste echte topper van dit seizoen in de Eerste Klasse A gespeeld. De nummer twee in de competitie, WSB, kwam op bezoek bij de Reserve Reserves, de koploper. De Bussumers trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 2-1.

Zoals de uitslag ook doet vermoeden werd het een echt pitchersduel. De Hof begon lekker, één pitch, één uit, en dat zou niet de laatste keer zijn in de wedstrijd dat de nullen snel vielen. De volgende twee nullen werden ook rap gemaakt en de Bussumers mochten aan de gelijkmakende slagbeurt beginnen.

Good-old Mark Bosman werd voor de Apeldoorners de heuvel op gestuurd en ook hij leek redelijk snel door de eerste inning heen te cruisen. Na twee snelle nullen moest hij nog wel een double van De Bully incasseren, maar daarna volgde een easy come-backer en een actie 1-naar-3, nou ja, dat had easy kunnen zijn, maar in plaats daarvan vloog de bal met een grote trage boog hoog over de eerste honkman. Op deze actie kon De Bully van twee naar thuis komen en het eerste punt scoren. Het was 1-0.

Beide werpers hielden de volgende innings de druk er goed op. De Apeldoorners hielden het daarna tot de zesde inning zelfs helemaal dicht, mede door een tweetal goed uitgevoerde dubbelspelen. De Hof kwam in de vierde inning na vier wijd en een hit in de problemen door een ongelukkig foutje waarop gescoord kon worden. Met het eerste en tweede honk bezet leken de problemen nóg groter te worden toen de volgende slagman een hit het linksveld in sloeg. Maar daar dacht Plukje anders over, met een strakke one-hopper gooide hij de honkloper die vanaf twee kwam uit op de thuisplaat. Schade beperkt, stand 1-1.

In de zesde inning lukte het de Bussumers de eerste slagman op het honk te krijgen. De Kreis sloeg een mooie hit en kon doorschuiven naar het tweede honk omdat De Bully vier wijd kreeg. Vervolgens was het wéér Plukje die een cruciale rol in de wedstrijd pakte. Hij sloeg namelijk een stevige double waarop De Kreis makkelijk kon scoren. Met slechts één uit en twee en drie bezet vergaten de Bussumers de trekker écht over te halen. De PC pakte namelijk nog even kijkend drieslag en VGM kreeg ‘m vervolgens wel goed op z’n knuppel, maar twee foutjes op een come-backer in dezelfde wedstrijd was ook voor WSB een beetje teveel gevraagd. Desondanks was er een voorsprong. Stand 2-1.

Op de Bussumse heuvel had inmiddels Jay Jay (je verzint het niet, niet eens een bijnaam) het van De Hof overgenomen. Hij bleek voor WSB behoorlijk onbespeelbaar. Met de cijfers 4 maal drieslag, 1 maal vier wijd en slechts twee honkslagen tegen gooide hij de wedstrijd soeverein uit. De koppositie was verstevigd en er is een klein gaatje met de achtervolgers.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Kreis haalt uit