Reserve Reserves kraken ook Cromtigers

Amsterdam, 3 juni 2018 – Na de wedstrijd van afgelopen woensdag stond er voor de Reserve Reserves vandaag wéér een wedstrijd tegen de nummer twee op het programma. Het resultaat van woensdag was bevallen, dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, copy-paste, weer een win met 2-1.

Ok, makkelijk, is misschien iets te kort door de bocht, maar het werd in ieder geval wel weer een pitchersduel waarbij de Bussumers aan het langste eind trokken.

Omdat De Spijker woensdag vergeten was deel te nemen aan de wedstrijd mocht hij vandaag de wedstrijd beginnen als lead-off. Hij opende dan ook furieus met een double, maar de nummers twee, drie en vier wisten daar niet op verder te bouwen.

In de tweede slagbeurt ging dat al beter. Plukje begon met een hit en Das Paul volgde en deed hem dat na. De PC kreeg daarna de schone taak zichzelf op te offeren met een stootslag waardoor Plukje en Das Paul een honk konden opschuiven. Een opofferingsslag van VGM naar het linksveld was goed voor het eerste punt en een tussenstand van 0-1.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte de Assendelfters na een double van de openingsslagman en een veldfout het puntje direct weer terug. Stand 1-1.

Montana was afgelopen woensdag gespaard om vandaag te kunnen shinen, geen druk, maar hij moest, en hij deed het ook. Een foutje in de derde inning leek even roet in het eten te gooien, maar het veld wist dat met een goed getimed dubbelspel netjes op te lossen.

Ook in inning vier, vijf en zes zorgde verdwaalde hits en een incidentele vier wijd voor Assendelftse honklopers, maar de verdediging was verder solide en kwam niet echt meer in gevaar. In de zevende en tevens de laatste inning van Montana perste hij er zelfs nog twee strikeouts uit waarna hij de bal aan NoNoJoe kon overhandigen.

Inmiddels hadden de Bussumers in de vijfde inning de voorsprong weer gepakt. VGM pakte netjes vier wijd. Edgar bunte ‘m door naar twee en op de derde hit van de wedstrijd van De Spijker bereikte VGM het derde honk. De Bully maakte het daarna sterk af door een bal diep in the hole te slaan waaraan hij met een nogal onorthodoxe sliding op één een infield hit én een ribbie overhield. Stand 1-2.

Met nog zes nullen te gaan en NoNoJoe op de heuvel was voor iedereen duidelijk dat de winst binnen handbereik was. In de achtste inning vielen de eerste twee nullen snel, maar de volgende slagman wist er een hit uit te peuren. Met twee man uit nam deze honkloper alleen iets teveel risico waardoor hij met een 2-naar-3-naar-4 van de honken afgeknikkerd werd.

In de negende inning werd het toch nog even billenknijpen. De eerste Cromtiger sloeg namelijk een hit, en heel even leek de volgende slagman dat ook te doen. Maar Edgar maakte de play van de wedstrijd door de bal achter twee op te pikken, zelf op het honk te stappen en een streep naar De PC te gooien. Double play! De vang-7 die volgde was een formaliteit, maar was wel goed voor de laatste nul van de wedstrijd. Eindstand 1-2.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Winst en verlies, het lulletje en de beer, het lag allemaal dicht bij elkaar vandaag