Reserve Reserves maken nog meer slachtoffers

Amsterdam, 9 juni 2018 – De Reserve Reserves hebben het helemaal in eigen hand, alleen nog even alles winnen en ze staan in de finale. Maar dat betekent wel dat er niet verslapt mag worden. Kampioen worden doe je namelijk tegen de kleintjes. Genoeg clichés voor één alinea nu, wat ik wil zeggen is dat RCH op bezoek kwam in de Rob Hoffmann Vallei en klop kreeg. Het werd 10-4 voor de Bussumers.

De Hof kreeg van de GBL de start en deed dat niet onverdienstelijk. Ondanks twee hits kwam hij de eerste slagbeurt zonder kleerscheuren door. Daarna kon er geslagen worden, maar niet voordat er een paar kilo blubber bij de heuvel weg geschept was. de werper van RCH bleek daar gevoeliger voor te zijn dan De Hof.

Best leuk nieuwe klei neerleggen, maar als je dan geen zeiltjes er overheen legt is het veld geschikter voor een cursus pottenbakken dan voor een honkbalwedstrijd. Maar goed, het was een leermomentje waardoor de wedstrijd een tijdje stil gelegd werd. Na het nodige reparatiewerk ging de Bussumse slagploeg meteen goed los.

De Bully opende met een hit en kon na een actie-3 en een gestolen honk naar het derde honk oprukken. De hit van Plukje die volgde was goed voor het eerste punt in de wedstrijd. Plukje schoof na vier wijd van Das Paul een honkje door en kon vervolgens scoren op de hit van Edgar. Stand 2-0.

In de paar slagbeurten die volgden gebeurde niet veel, maar na de eerste helft van de tweede inning werden de ploegen en het publiek opgeschikt door een doffe klap en een krakend geluid. Edgar had namelijk net vol de hoofdscheidsrechter op z’n voorhoofd geraakt bij het inslaan. Het was het beste contact van de avond voor Edgar, maar voor alle betrokkenen behoorlijk schrikken. De 112-oproep zorgde voor een snel bezoek van de ambulance en uiteindelijk lijkt het allemaal redelijk goed afgelopen te zijn. Na de wedstrijd werd de ump zelfs alweer op het veld gesignaleerd om z’n spullen op te halen. 

Na het dode spelmoment en de gelukkig nog springlevende scheidsrechter werd met behulp van de beoordelaar alsnog de wedstrijd vervolgd met twee scheidsrechters. Alsof er nog niet genoeg pijn was geleden kreeg Das Paul meteen de bal op z’n donder en mocht dus met een vrije loop naar het eerste honk. Edgar z’n contact was daarna minder dan een paar minuten daarvoor, maar nog goed genoeg voor een velderskeus waarmee hij op het eerste honk terecht kwam. Op de klap van Montana stoomde hij door naar drie waarna Elsje met een strakke hit naar het linksveld het derde punt binnensloeg. Stand 3-0.

In de vierde inning moest De Hof op twee hits één puntje toestaan waarna hij ook wel een beetje klaar was met de wedstrijd. De Kreis volgde hem op en een inning later moest ook hij een puntje toestaan. Stand 3-2.

Dat was natuurlijk nét iets te spannend voor de Bussumers dus ging in de gelijkmakende slagbeurt het gas er weer op. Nou ja, het gas erop refereert vooral aan de double steal die Das Paul en Edgar uitvoerde en daardoor na een foutje en geraakt werper op het tweede en derde honk terecht kwamen. Hoog en ver was vervolgens de opdracht voor VGM en Montana die dat ook beiden prima uitvoerden. De twee opofferingsslagen waren goed voor de 5-2.

In de zesde inning werd er verder gebouwd aan de Bussumse voorsprong. Deze keer wél met hits. De Spijker opende met een hit en De Bully volgde met zijn derde hit van de wedstrijd. NoNoJoe was goed voor vier wijd waarna Plukje een echte bases-clearing-double over de midvelder sloeg. Later in de inning sneuvelde hij zelf nog op thuis, maar omdat bij die actie Edgar op het honk was gekomen en Montana gewoon nóg een hit in huis had kon er toch nog één keer extra gescoord worden. Stand 2-9.

De volgende Heemsteedse slagbeurt werd vervolgens in de regen afgewerkt. NoNoJoe had inmiddels de opgooi-taken van De Kreis overgenomen en had niet de meest gelukkige avond van zijn carrière. Een foutje, vier wijd en twee hits leverde twee tegen punten op en een stand van 4-9.

De gelijkmakende zevende inning werd gestart met een double van De PC, die vervolgens op een wilde worp op drie kwam en daarna zelfs kon kon scoren na een foutje in het veld van RCH. Een grote inning met mercy-rule-einde leek eraan te komen toen ook lachebekje Das Paul door kwam met een hit. Inmiddels was het wel tien voor half elf geworden en kwam de regen met bakken uit de lucht. De leiding vond het genoeg geweest. Ball Game! Eindstand 10-4.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Hof gooit iets ingewikkelds voor de slagman van RCH