Reserve Reserves rollen Kinheim op

Amsterdam, 16 juni 2018 – De Reserve Reserves kwamen vanavond maar voor één ding naar het Pim Mulier, en dat was natuurlijk winnen. Het mocht geen moeilijke wedstrijd worden tegen Kinheim, de nummer 11 van de ranglijst, en dat werd het ook niet. Kinheim werd met 3-13 opgerold op eigen veld.

Hoewel Kinheim onderaan het rechter rijtje staat waren de Bussumers toch op hun hoede. De jonge Haarlemmers hadden weliswaar veel verloren maar de uitslagen waren niet heel erg schokkend. Aan het begin van de wedstrijd konden ze ook nog aardig meekomen.

Montana moest in de eerste inning meteen drie hits incasseren wat ook meteen leidde tot een achterstand van 1-0. In de aanval duurde het tot de eerste helft van de derde inning totdat er wat tegenover gezet kon worden. Opmerkelijk genoeg kon het eerste Bussumse punt gescoord worden zonder dat daar een hit aan te pas kwam. Een foutje werd gevolgd door vier wijd en geraakt werper en met de honken vol jankte NoNoJoe de bal diep genoeg het midveld in om met een opofferingsslag het gelijkmakende punt binnen te slaan. Stand 1-1.

In de vierde inning lieten de Reserve Reserves ook de knuppels spreken. VGM sloeg een hit naar het midveld waarna De PC ‘m lekker op z’n knuppel nam voor een double langs de lijn in het linksveld. VGM kon scoren en de voorsprong was daar. Omdat er zonder DH gespeeld werd kon Montana zelf De PC met een hit naar het derde honk dirigeren waarna Edgar de klus afmaakt met een hit door het midden waar De PC op kon scoren. Maar nog was het niet gedaan want ook De Bully en NoNoJoe kwamen nog met hits door die ook alle twee goed waren voor een ribbie. Stand 1-5.

En vanaf dat moment kon er verder gebouwd worden aan een snelle wedstrijd. In de vijfde inning hielpen de Haarlemmers een handje door drie keer vier wijd en geraakt werper te gooien en vervolgens ook nog zelf drie punten binnen te gooien met wilde worpen en doorgeschoten ballen. Stand 1-8.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt werd na een poging tot een stootslag (?!) en drie hits nog een puntje gescoord door Kinheim. Stand 2-8.

Het was duidelijk dat de wedstrijd daarna wel gedaan was, alleen moest er nog even snel afgerond worden. In de zesde inning kwamen NoNoJoe en Plukje beiden met vier wijd op de honken waarna De Kreis ze met een schreeuwende double binnensloeg. Op zijn beurt werd De Kreis weer binnen geslagen door De PC die een droge hit het midveld in sloeg. Stand 2-11.

In de zevende inning begon De Bully met een double in the gap in het mid-rechtsveld en NoNoJoe volgde met een double down the rightfield line (excusez Das Deutsch). VGM maakte het trio doubles compleet met een double naar het linksveld waarna de outfielders dus letterlijk alle hoeken van het veld hadden gezien. Het was intussen 2-13 geworden.

Op zijn verjaardag mocht De Hof de wedstrijd daarna op slot gooien. De openingsslagman probeerde een long single op te rekken naar een double en had dat tweede honk nooit kunnen bereiken als er geen foutje gemaakt werd. Een wilde worp en een opofferingsslag later scoorde Kinheim alsnog een puntje, maar De Hof kwam met een lazy vangbal in het midveld eenvoudig de inning uit. Eindstand 3-13.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Bully haalt uit voor z’n double