Reserve Reserves en Tex Town Tigers maken het spannend

Amsterdam, 24 juni 2018 – Het was voor de Reserve Reserves de tweede keer dit seizoen dat ze naar Enschede reden voor de wedstrijd tegen Tex Town Tigers. De weersvoorspelling was vandaag iets gunstiger, dus bleef er eigenlijk maar één vraag over. Als je 16 runs kan scoren in 4 innings, hoeveel zouden de Bussumers scoren in een volledige wedstrijd?

Lang zag het er naar uit dat het antwoord op deze vraag “één punt” zou worden, en soms heb je een wedstrijd dat dit voldoende is, maar dat is eigenlijk nooit in Enschede. De Tukkers kwamen ook al direct in de eerste inning sterk door met een viertal hits waar drie keer op gescoord kon worden. Stand 3-0.

In de tweede inning produceerde Tex Town Tigers nog een keer vier hits en omdat deze vergezeld werden met een paar foutjes en geraakt werper werd er maar liefst vier keer gescoord. Stand 7-0.

Het duurde tot de eerste helft van de vierde inning voordat de Bussumers wat terug deden, maar echt indrukwekkend was dat nog niet. Na twee keer vier wijd zorgde een fly-out in het rechtsveld voor een honkloper op drie waarna op een velders keus het eerste puntje gemaakt kon worden. Stand 7-1.

In de vijfde inning werd De Hof op de heuvel vervangen door Blade die pardoes de eerste 1-2-3-inning produceerde. Een inning later moest ook Blade eraan geloven want TTT maakte met een triple en een double weer een verschil van zeven punten. Stand 8-1, en de Bussumers waren nog maar negen nullen verwijderd van een kansloze nederlaag.

In de eerste helft van de zevende inning moest er dus wat gebeuren, en dat gebeurde ook wel, maar het hield nog steeds niet over. De Spijker bereikte het eerste honk met vier wijd waarna Edgar ‘m in de dubbel leek te slaan. De korte stop vergat alleen even de bal te fielden waardoor Edgar veilig op het eerste honk kon komen en De Spijker naar het derde honk kon doorlopen. Ook het volgende dubbelspel werd niet gemaakt. Op de velders keus van De Bully sneuvelde Edgar weliswaar bij het tweede honk, maar De Spijker liep nog wel het tweede Bussumse punt binnen. Stand 8-2, en er pakte donkere wolken samen boven de Reserve Reserves waaruit het langzaam ook vervelend begon te miezeren.

In de achtste inning werden dan eindelijk de knuppels wakker. De PC begon de inning met een double en kon scoren op de double van Das Paul. Blade had inmiddels de plek van VGM overgenomen in de slagvolgorde en kwam meteen door met een hit. En nog was het niet klaar, De Spijker kwam door met een double, Edgar met een single en op de double van NoNoJoe die volgde kon het zevende Bussumse punt scoren. Stand 8-7. Het was weer een wedstrijd.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt wisten de Enschede’ers met wat small ball het verschil weer iets ruimer te maken. Een hit werd gevolgd door een opofferingsstootslag en de volgende slagman deed wat ie moest doen, het punt binnen slaan. Stand 9-7.

Maar it aint over ’til it’s over, en in de negende inning was de set-up dezelfde als de inning daarvoor. De PC opende de inning met een hit waarna de werper van Tex Town Tigers er nog een keer drie slag uit wist te persen. Het werpen was meer dan 150 ballen goed gegaan, maar met Blade aan slag werd de 159ste pitch de werper fataal. Blade joeg ‘m de tuin uit en de stand was gelijk, 9-9!

En met nog maar één uit en een tyfus eind terugrijden in het vooruitzicht roken de Reserves de winst. De nieuwe opgooier wilde daar in eerste instantie niet aan meewerken. De liner van De Spijker was goed voor de tweede nul, maar Edgar sleepte er nog een hit uit. De Bully liet zien dat ie ook geduld kon hebben aan slag, kreeg vier wijd en bracht daarmee Edgar in scoringspositie. NoNoJoe haalde vervolgens de trekker over en op zijn hit naar het midveld kwam de eerste voorsprong voor de Reserve Reserves. 9-10. Plukje had tot dat moment een vrij ongelukkige dag, maar hij maakte het goed met een hit waarop ook het elfde punt gescoord kon worden. Stand 9-11.

Nadat hij net hoogst persoonlijk de voorsprong voor de Bussumers opgeëist had mocht NoNoJoe die voorsprong ook zelf veiligstellen. Na vier wijd werd een lazy pop-fly naar Edgar de eerste nul van de inning waarna NoNoJoe alles zelf deed. Met twee strike-outs verzekerde hij de Bussumers van de winst. Eindstand 9-11.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Spannender dan deze (wedstrijd) zie je ze niet vaak