Reserve Reserves verliezen in Apeldoorn

Amsterdam, 27 juni 2018 – Het is nog geen volle week na de langste dag van het jaar, er werd een half uurtje eerder dan normaal begonnen, het was mooi weer dus, dus het kon nét. Maar toch werd het nét niet voor de Reserve Reserves want in een spannende pot werden ze afgetroefd door WSB. Het werd 8-5 voor de Apeldoorners.

Het had vooraf nogal wat voeten in de aarde gehad want hoe kom je in vredesnaam in de avondspits op tijd in Apeldoorn. Binnendoor bleek voor sommigen een oplossing, anderen gingen liever buitenom en de echte mannen gingen achterlangs (wel de goede afslag natuurlijk). Hoe ze het deden deden ze het, maar toen de ump “play ball” riep was er genoeg blauw-geel-wit aanwezig om de wedstrijd te kunnen starten. 

In de eerste inning moest Montana meteen twee hits en een punt toestaan. In de Bussumse slagbeurt die volgde opende Plukje met een double. Op een bijna hit van De PC, maar toch dooie nul 1-naar-4-naar-3 schoof Plukje door naar drie waarna hij op de hit van Das Paul het gelijkmakende punt kon scoren. Stand 1-1.

Ook de derde inning begon met een double, deze was alleen van Edgar en door hits van De Bully en NoNoJoe kon de 1-2 gescoord worden. In de gelijkmakende slagbeurt werd dat puntje door WSB weer teruggepakt, weg voorsprong. Stand 2-2.

Die voorsprong werd de volgende slagbeurt netjes weer teruggepakt toen VGM met vier wijd op het honk kwam en door een hit van Das Paul en een velderskeus van De Spijker naar drie kon doorstomen. Edgar verzilverde het moment en op zijn hit kon VGM scoren. De Spijker was inmiddels op het derde honk aanbeland en kon scoren op de opofferingsslag van De Bully. Het was vervolgens wéér NoNoJoe die een hit sloeg en ook het derde punt van de inning binnen sloeg. Stand 2-5.

En daarna was het een beetje gedaan met het Bussumse slaggeweld, maar de Apeldoorners bleven aandringen. In de vijfde en zesde inning snoepte ze elke keer een punt van hun achterstand af en aan het begin van de zevende inning was het alweer 4-5.

Montana moest vervolgens toestaan dat de eerste drie slagmensen het honk konden bereiken waarna hij op de heuvel afgelost werd door NoNoJoe. Die wist vervolgens de volgende drie slagmensen uit te krijgen, maar niet voordat er twee keer gescoord werd. Stand 6-5.

In de achtste inning pakte de Apeldoorners door en scoorden nog twee punten. Omdat de Reserve Reserves uiteindelijk niet genoeg greep meer kregen op Mark Bosman, die na de 152 ballen z’n arm morgen wel even zal voelen, ging het licht langzaam uit voor de Bussumers. Door het ontbreken van lichtmasten was dat zowel letterlijk als figuurlijk. De eindstand na achtenhalve inning was dan ook 8-5. (geen paniek, alles nog in eigen hand)

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Reserve Reserves spelen voor thuis, tevergeefs…