Reserve Reserves winnen nat vluggertje

Den Burg, 11 augustus 2018 – Voor de Reserve Reserves was gisteren de zomerstop voorbij. Ironisch genoeg leek het er even op dat op datzelfde moment ook de zomer voorbij was. Ondanks de regen werden er tegen Boekaniers voldoende innings afgewerkt voor een geldige wedstrijd. Het werd 7-0 voor de HCAW’ers.

In de stromende regen moesten de Bussumers tot twee keer toe met de zeilen het veld op om tot de minimaal gewenste 4,5 inning te komen. Tegelijkertijd moest er tussen de regenbuien en het slepen met zeilen door ook gewoon gehonkbald worden, en belangrijker nog, er moest meer gescoord worden dan de Amsterdammers deden. Dat laatste bleek achteraf niet zo ingewikkeld omdat Boekaniers begon én eindigde zonder runs.

In de eerste inning werd derhalve het benodigde aanvallende resultaat al behaald. Elsje begon met een geraakt werper en stal vervolgens het tweede honk. Op een klapje van NoNoJoe schoof hij door naar het derde honk, en nog voordat De Kreis de kans kreeg ‘m binnen te slaan zorgde een wilde worp voor de 1-0.

In de tweede inning kwam daar nog een puntje bij nadat Edgar op het honk was gekomen. De manier waarop dat eerste honk bereikt werd was nog wel wat onfortuinlijk want zijn klap net over de korte stop en net voor de aanstormende linksvelder en midvelder zou in de meeste gevallen voldoende geweest zijn voor een hit. Maar omdat VGM op het eerste honk stond en niet doorhad dat ie op de klap naar twee kon bleef het nu bij een velderskeus voor Edgar waarbij VGM op twee sneuvelde, met een schone broek, dat dan weer wel. Twee doorgeschoten ballen en een gestolen honk later was het 2-0.

Montana was ondertussen geen vlekkeloze wedstrijd aan het gooien, maar hij wist de Amsterdamse slagploeg in de regen efficiënt op nul punten te houden.

In de gelijkmakende derde slagbeurt zorgde de Reserve Reserves voor een onoverbrugbaar gat. Hits van NoNoJoe, Blade, De Kreis en VGM leverde na een handjevol gestolen honken drie punten en een tussenstand van 5-0 op.

De uitdaging was op dat moment ook niet meer meer punten scoren dan de tegenstander, maar vooral zo snel en droog mogelijk vierenhalve inning volmaken.

Het spelletje zeiltje-leggen werd door alle deelnemers bijzonder goed uitgevoerd en ook de niet blauw-geel-witten op het veld wekte de indruk liever ook gewoon te willen blijven spelen. Soepeltjes werd de wedstrijd stilgelegd bij te harde regen en even soepeltjes werd er weer begonnen als de ellende uit de lucht even pauze had.

Toen het helemaal aan het begin van de vijfde inning weer begon te regenen leek al het werk bijna toch voor niets te zijn geweest, maar Pluvius was barmhartig en besloot een kleine pauze in te lasten.

Dat betekende meteen ook dat er toch ook nog een gelijkmakende vijfde slagbeurt gespeeld kon worden. Deze leverde nog hits van De Kreis, VGM en Edgar op waar nog twee keer op gescoord kon worden. De stand kwam daarmee op 7-0.

Voordat het noodweer opnieuw losbarstte moest De Hof de nat gestreden Montana aflossen. Een hit en een paar keer vier wijd deerde verder niet want ook De Hof wist het uiteindelijk dicht te houden.

Ook de Boekanier die de zesde inning de heuvel besteeg gooide twee keer vier wijd en wist het dicht te houden, maar dat kwam ook omdat de Hemelpoort inmiddels vol open stond en zorgde voor een vroegtijdig maar definitief einde van de wedstrijd. Eindstand 7-0.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Donkere wolken pakken zich samen boven de Rob Hoffmannvallei