Reserve Reserves doen wat ze moeten doen

Amsterdam, 2 september 2018 – In principe was het vandaag een mooie dag om te honkballen, maar als je bij de hekkensluiter op bezoek gaat die nog geen een wedstrijd wist te winnen dit jaar, dan weet je dat het in ieder geval geen dag was voor mooi honkbal. En dat klopte ook. De lelijke wedstrijd was gelukkig na 7 innings over. 1-15, snel naar huis.

Nou ja, niet heel snel naar huis want verrassend genoeg bleken de Amsterdammers de beste pitchers voor ná de wedstrijd bewaard te hebben. Deze pitchers waren gevuld met bier en zorgden uiteindelijk toch nog voor een kleine glimlach op de gezichten van de Bussumers.

En eigenlijk zou het verslag van deze wedstrijd hiermee prima kunnen eindigen, maar voor de die-hard Reserve Reserves volgers hierbij dan toch de highlights in een notendop.

Na tien ballen in de eerste inning was er al twee keer vier wijd gegooid en waren er al twee honken gestolen. Zo’n dag zou het dus worden. NoNoJoe sloeg in zijn slagbeurt z’n vierde wijdbal maar het buitenveld in voor een opofferingsslag en het eerste punt. Blade, De Spijker en Montana volgden met hits en ribbies voor een stand van 0-4.

Ook de openingsslagman van OVVO wist een punt te scoren, maar daar moesten ze het ook mee doen. In de tweede en derde inning werd nog één keer het tweede honk bereikt, maar vanaf inning vier lieten de Amsterdammers zich zelfs daar niet meer zien.

In de tweede inning zorgde drie keer vier wijd, drie gestolen honken, een foutje en hits van De PC, Das Paul (een double), Edgar en De Spijker voor nog ‘ns vijf punten waarna de stand 1-9 was.

In de vierde inning werden vervolgens de punten die nodig waren voor een mercy-rule-einde binnen geslagen. Blade had de tegenstand met lede ogen aangezien en had de GBL gevraagd of ie links mocht slaan, maar deze was onverbiddelijk “Pas als je een bom hebt geslagen”. Zo gezegd, zo gedaan. Het bijzondere van die bom was niet alleen dat ie door de coach was opgelegd, maar zeker ook het feit dat Blade de bal zo’n beetje van de grond hengelde om ‘m de tuin uit te kunnen slaan. Overigens bleef Blade daarna ‘gewoon’ rechts slaan, maar de kijkende drieslag had ie ook prima vanuit het andere slagperk kunnen pakken. Doubles van De Kreis en Montana, met vier wijd ertussen van De Spijker zorgde voor de tussenstand van 1-12.

Na de vierde inning werd De Hof op de heuvel afgelost door Montana die vervolgens de wedstrijd, die toen eigenlijk al geen wedstrijd meer was, ook stevig op slot gooide.

In de zevende inning pruttelde de Reserve Reserves nog wat na. De PC pakte nog maar een keer vier wijd, Elsje pakte nog maar een keer een wijdbal op z’n rug en hits van De Bully, NoNoJoe en een double van Blade ‘met rechts’ zorgde voor bijna vier punten. Dat vierde punt kwam alleen toch nét niet, maar de broek van NoNoJoe was schoon én heel gebleven, en dat was op een dag als vandaag meer waard dan een extra punt. De eindstand werd daarmee 1-15.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Van thuisvoordeel was er op het ‘old school’ veld van OVVO weinig te merken