Cromtigers kansloos tegen Reserve Reserves

Amsterdam, 15 september 2018 – De Bussumers moesten gisteren de eerste van zes hordes richting het kampioenschap nemen. Op papier had het één van de twee moeilijkste hordes moeten zijn, maar op het veld was daar niet veel van te merken. Cromtigers kwam er aanvallend niet aan te pas, maakte een paar foutjes en de Reserve Reserves denderde naar een 8-0 overwinning.

Dat Cromtigers op de nul gehouden kon worden was grotendeels te danken aan de ijzersterke pitching waar ze mee te maken kregen. Montana stond ze er vanaf de eerste inning in te pompen of z’n leven ervan afhing en blies in zeven innings zeven Cromtigers met drieslag van de plaat. De zes hits die hij tegen kreeg vielen redelijk verspreid. Toen er in de tweede inning tóch twee hits achter elkaar geslagen werden verdween de volgende klap met een streep in de handschoen van Blade die daarna moeite had om te kiezen waar hij de tweede nul van het dubbelspel zou maken, het werd het eerste honk, einde inning.

De Hof moest in de laatste twee innings de opgebouwde voorsprong verdedigen, en ook toen het voor hem in de achtste inning even penibel werd bracht een dubbelspel weer rust in de tent. De negende inning met slagman zeven, acht en negen ging in 1-2-3.

De eerste inning was voor de aanval van de Reserve Reserves al hoopvol begonnen, er werd niet gescoord maar hits van Edgar en NoNoJoe zette wel direct de toon. Een toon die doorklonk in de tweede Bussumse slagbeurt waarin wél gescoord kon worden. De Spijker kreeg vier wijd en kwam na een hit van VGM op het tweede honk en door een wilde worp op het derde honk. Een klapje naar de korte stop van Elsje was voldoende voor het eerste punt. Zelf bereikte Elsje nog het eerste honk omdat er een foutje gemaakt werd, maar een dubbelspel maakte een einde aan al te vroegtijdige ambities van de Bussumers. Stand 1-0.

De Spijker leverde in de vierde inning een lead-off hit af en kon na weer een hit van VGM opnieuw doorschuiven naar twee. En toen kwam het moment dat Das Paul z’n moment of fame claimde. Eerst probeerde hij dat met een bunt (of probeerde hij dat nou juist niet?), toen met een swing (of toch niet?), en toen met kijken naar een slagbal (of juist niet?). Toen dat allemaal niet resulteerde in de gewenste fame, en hij met de scheidsrechter in overleg ging hoe het allemaal zo gekomen was, kreeg hij dan toch waar het om te doen was, hij werd getosst, verliet briesend de dug-out en was dus even het middelpunt van alle aandacht. 

Maar terug naar de wedstrijd. Het eerste en tweede honk was bezet, er was één uit en Elsje kreeg vier wijd. Met de honken vol sloeg Edgar de bal door het midden, maar daar stond de werper nog die de come-backer netjes verwerkte en de nul op thuis kon maken. Twee nullen, nog steeds drie honken bezet. De Bully sloeg vervolgens een pop-up die boven de lichtmasten verdween in de duisternis, en toen logischerwijs ook weer terug het licht in viel, maar op een hele andere plek dan de tweede honkman gedacht had. De vangfout leverde twee punten op. Het leverde één punt op, maar de honken bleven vol. Dat het een duur foutje werd was aan NoNoJoe te danken die met een strakke hit door het midden nog twee punten binnen sloeg. Stand 4-0.

Ook in de volgende inning werd het feest, behalve dan voor Papa Dammers die met tien slagmensen weer creatief in de weer moest met het scoreblok. De Spijker begon met vier wijd en De PC, die dankbaar in het gat was gesprongen dat Das Paul had achtergelaten, kreeg vier wijd. Op de hit van Elsje kon De Spijker scoren en De PC naar twee. Edgar kreeg de bal vervolgens wéér niet langs de werper, maar toch bracht hij de lopers een honk verder. De Bully sloeg vervolgens een homerun gapper waarop De PC en Elsje konden scoren. De adrenaline (en testosteron) spoten inmiddels uit de oren van De Bully en hij kon er dus echt niets aan doen dat hij vol door het stopsign van de GBL liep nadat de korte stop de bal van NoNoJoe niet goed verwerkt had. De korte stop gooide vervolgens naar de derde honkman, die tevergeefs op een terug duikende Bully wachtte. Toen duidelijk was dat ie ook helemaal niet meer zou komen omdat ie de andere kant op was geschoten was het te laat. Met een snoekduik wist De Bully de thuisplaat te bereiken en daarmee het achtste en laatste punt van de wedstrijd te scoren. eindstand 8-0.

Kijk hier voor de box score en stats.

NoNoJoe ging 3-uit-5 met twee ribbies