Reserve Reserves in het nauw

Amsterdam, 22 september 2018 – Na al het verplaatsten en aflasten van wedstrijden zouden de Reserve Reserves gisterenavond dan eindelijk de 18e wedstrijd van het seizoen mogen spelen.

Na wat tegenstrijdige berichten uit Meppel afgelopen week in de aanloop naar de wedstrijd van gisteren leek het erop dat Blue Devils met voldoende spelers naar Bussum kon komen. 

Omdat het weer er niet best uitzag gingen de lijnen vrijdagochtend al vroeg open zodat zeker gemaakt werd dat er zeiltjes op het veld lagen. Tijdens de voorbereiding voor de wedstrijd werden de zeiltjes ook niet verwijderd, maar er moest een keer begonnen worden en daarvoor moesten natuurlijk ook de lijntjes gelegd worden, het was tenslotte vrijdagavond.

Van een beetje miezeren, naar regenen, naar hard regenen,  naar noodweer, naar roepen om ons moeder. Zeiltjes er weer op? Nah… de piek op buienradar is al bijna voorbij… oeps… weer wat geleerd. De apps hadden ongelijk want toen het op alle telefoons al droog was was de wolkbreuk boven de Vallei nog in volle gang.

Vegen, prikken, harken, we hebben er alles aan gedaan, maar toen we in de eerste inning al voor de derde keer van het veld moesten vanwege donder, bliksem en slagregens was het ook voor de twee dappere umps genoeg. Einde wedstrijd. Werpcijfers Montana 1-0-1 en zijn veld speelde foutloos.

Wanneer de wedstrijd ingehaald moet worden is nog niet duidelijk, maar de Bussumers hebben al een vol programma:

Vrijdag 28 september – uit tegen RCH
Zondag 30 september – thuis tegen Tex Town Tigers
Vrijdag 5 oktober – thuis tegen Kinheim
Zondag 7 oktober – thuis tegen Herons

Alleen als deze wedstrijden allemaal gewonnen worden en WSB verliest nog één van de drie wedstrijden die ze nog moeten spelen, dan zijn de Bussumers kampioen van de poule en bestaat er een kans dat ze direct doorkunnen naar de kampioenswedstrijd op 13 oktober. Als WSB alles wint of de Reserve Reserves er één verliest moet ook de gisteren verregende wedstrijd tegen Blue Devils ingehaald worden.

Maar ook dan zijn we er nog niet want met slechts twee punten verschil met WSB bestaat er ook nog een kans dat beide ploegen op hetzelfde aantal punten eindigen waarna dan dus nog een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. En dat allemaal dus voor 13 oktober.

In de andere poule is Schiedam al kampioen en kunnen ze relaxed achterover leunen terwijl WSB en de Reserve Reserves elkaar uitputten. Toch jammer dat we niets met honkbal gedaan hebben tijdens al die vrij geplande weekenden. Het was tenslotte één van de droogste en warmste zomers ooit gemeten…

De zeiltjes liggen waar ze moeten liggenLeuk is anders
De zeiltjes moeten er toch een keer vanaf
Misschien hadden we toch even moeten wachtenNee, niet misschien, we hadden zeker even moeten wachten