Reserve Reserves terug aan kop

Amsterdam, 29 september 2018 – Gisteren speelde de Reserve Reserves de eerste van 5 wedstrijden in 13 dagen. Alles moet gewonnen worden om zeker te zijn van de finale die dan 3 dagen later gespeeld wordt. Deze eerste horde werd alvast makkelijk genomen. Het werd bij en tegen RCH 1-19.

Dat de Bussumers nog wel willen lieten ze meteen in de eerste inning al zien. Edgar en Elsje startte de rally met twee vangballen waarna De Bully vier wijd kreeg. Blade vond vervolgens de handschoen van de linksvelder, maar omdat deze vergat te knijpen waren het eerste en tweede honk bezet toen NoNoJoe aan slag kwam. Met een doffe liner door het midden maakte hij er 0-2 van.

In de tweede inning moest een mopperende Montana een puntje incasseren omdat de senioren van het team, Blade, VGM en De PC allemaal een foutje maakte. Stand 1-2.

In de derde Bussumse slagbeurt produceerde NoNoJoe, De Spijker, VGM en De PC back-to-back-to-back-to-back hits en omdat er ook nog twee keer vier wijd en een geraakt werper te bewonderen was kwam er tien keer een Reserve Reserve aan slag. Dat Elsje de eerste en de laatste nul in de inning was was iedereen ontgaan, maar dat komt waarschijnlijk doordat hij de eerste keer nog wel het eerste honk bereikte en pas bij tweede honk sneuvelde. De stand was inmiddels 1-6.

In de vierde inning kregen de Bussumers zelfs veertien man aan slag. Dezelfde vier heren als in de vorige inning gingen weer back-to-back, deze keer voorafgegaan door een hit van Blade. Maar nog was het feest niet voorbij want in dezelfde slagbeurt werden nog een keer vijf hits op rij geslagen. Elsje, De Bully, Blade, NoNoJoe en De Spijker waren de schuldige en toen de derde nul viel waren er 16 singles geslagen en stond het 1-15.

Het begin van de vijfde inning zorgde meteen voor een trendbreuk want De PC sloeg een double en daarmee de eerste extra-base-hit van de wedstrijd. Later in de wedstrijd peurde NoNoJoe er zelfs nog een triple uit en Edgar en Das Paul waren goed voor een hit. Samen met de tweede geraakt werper van Elsje telde alles op tot nog eens vier gescoorde punten. Stand 1-19.

In de zesde inning nam NoNoJoe het werpen over van Montana en toen het even moeilijk leek te worden ging een honkloper van RCH vol in de ankers om ervoor te zorgen dat ie niet voor de aangooi bij de catcher of plaat was. Dank u. Stand nog steeds 1-19 en ook in de laatste inning veranderde daar niets meer aan.

Door deze winstpartij hebben de Bussumers weer evenveel punten als WSB, maar omdat ze één wedstrijd minder gespeeld hebben zijn ze wel weer terug aan kop. Zondag mogen ze die positie in de Rob Hoffmann Vallei tegen Tex Town Tigers proberen vast te houden.

Kijk hier voor de box score en de stats.