McWin voor de Reserve Reserves tegen TTT

Amsterdam, 30 september 2019 – Vandaag was het de vierde keer dat de Reserve Reserves het op moesten nemen tegen TTT. Twee keer verregende de wedstrijd en moest ie ingehaald worden, waarvan dit de laatste was. In een zonnige vallei werd het geen makkelijk potje, maar wél een overwinning voor de Bussumers. Het werd 10-4.

Omdat de Tukkers de ballen van Montana dit seizoen nogal hard raken had de GBL hem gevraagd vandaag ver van de heuvel in de Rob Hoffmannvallei weg te blijven. Wat de sterspeler vandaag wel heeft gedaan blijft verder onduidelijk, maar met de innings die hij twee dagen geleden gegooid had was ie waarschijnlijk toch al niet veel waard geweest.

Omdat NoNoJoe en VGM ook andere plannen hadden gemaakt was enige aanvulling vandaag wel noodzakelijk. Die extra manschappen werden uiteindelijk gevonden in voormalig Reserve Reserve Tom (niet de GKL) en twee frisse jonkies van Scimitars. We noemen ze voor het gemak even Waggie, naar z’n achternaam, en Swoosh, naar het geluid van z’n eerste swing. 

Omdat het er naar uitziet dat de inhaalwedstrijd tegen Blue Devils niet gespeeld hoeft te worden kunnen de Reserve Reserves bijna ruiken aan de finale. En dat ze daarheen willen lieten ze direct in de eerste inning al zien. Edgar zette meteen het Binnenveld onder druk en forceerde een foutje. Elsje pakte en hakte door met een hit door het midden waarna De Bully óók een hit door het midden sloeg waardoor de honken vol liepen. Op de double van Blade die volgde werden de eerste twee punten gescoord. De single van De Spijker zorgde voor een verdubbeling van dat aantal en een tussenstand van 4-0.

De Hof moest in de volgende slagbeurt na een foutje een punt toestaan, maar er was verder geen vuiltje aan de lucht want ook de Reserve Reserves kwamen in de tweede inning weer goed door. Vier wijd, een hit en een foutje werden omgezet naar twee punten. Stand 6-1.

En daarna bleef het zowel verdedigend als aanvallend nogal rustig. De Hof kwam niet echt meer in de problemen en zijn vervanger Waggie pakte het in de zesde inning prima op met o.a. twee strike-outs.

In de zevende inning kwamen de Bussumers dan toch een beetje in de knel te zitten. Twee keer vier wijd, een geraakt werper en een foutje combineerde tot drie tegenpunten, maar in plaats van in paniek te raken deed de rookie er gewoon een tandje bij. De schade bleef dus beperkt, het was 6-4.

Maar twee puntjes voorsprong is te weinig om helemaal gerust te zijn tegen TTT, dus moesten de Gooische knuppels met een antwoord komen. Een triple van Blade werd gevold door een double van De Kreis waarna De Spijker met een single het achtste punt binnen sloeg. Stand 8-4.

Het gevaar was wel zo’n beetje geweken, maar toch kwamen er in de achtste inning nog wat Bussumse punten bij. De Bully begon de rally met een hit waarna een foutje op de klap van De Kreis ervoor zorgde dat beide heren in scoringspositie stonden. En De Spijker deed vervolgens wat hij de hele wedstrijd al gedaan had, punten binnen slaan. Zijn double was goed voor ribbie 4 en 5 en de eindstand van 10-4.

Door alle inhaalwedstrijden moet er een beetje geïmproviseerd worden met de Bollendienst, zeker als de aangewezen bollendienster niet aanwezig is. Vandaag resulteerde dat in een late, maar gezonde en voedzame lunch. Het voer voor kampioenen zorgde voor weer een McWin in dit seizoen.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Bully pikt in de achtste inning nog een hitje mee