Reserve Reserves rollen Kinheim op

Amsterdam, 6 oktober 2018 – Om de finale om het Nederlands kampioenschap te bereiken moeten de Reserve Reserves dit weekend maar één ding doen: twee keer winnen. Gisterenavond stond de nummer één na laatst in de competitie op het menu en de Bussumers verslikten zich niet. Kinheim 2 kreeg dik klop in de Vallei. Het werd 16-2.

Omdat er zondag nóg een wedstrijd afgewerkt moet worden had de GBL bedacht dat de jeugdige Waggie wel weer een bijdrage zou kunnen leveren. De vorige keer had ie het al niet onverdienstelijk gedaan en daarom kreeg ie deze keer zelfs de start. En wat voor start! Het duurde tot de vijfde inning tot ie een hit tegen kreeg, en zelfs dat had anders af kunnen lopen als Das Paul in het midveld iets meer mazzel had gehad bij z’n snoekduik. Dat op die ene hit ook meteen een puntje binnen kon lopen mocht de pret niet drukken. Na vijf innings had Waggie een respectabele zeven strike-outs op z’n naam staan en slechts 74 ballen gegooid. Normaliter zouden we zeggen “chapeau!”, maar omdat we weten niet zeker of ie al Frans heeft gehad op school zeggen we “petje af!”.

Met een ware ace op de heuvel maakte de Bussumse aanval zich aan het begin van de wedstrijd niet echt druk. Na twee 1-2-3-innings kwam er pas een beetje venijn in de knuppels. Waarschijnlijk gemotiveerd door de lage positie in de slagvolgorde sloegen VGM, De PC en Das Paul een hit, waarvan de laatste zelfs goed was voor twee honken en het eerste punt van de wedstrijd. Edgar ging vervolgens diep genoeg naar het rechtsveld om ook De PC te kunnen laten scoren. Stand 2-0.

In de volgende Bussumse slagbeurt kwam daar nog een puntje bij toen ook VGM een opofferingsslag sloeg. Blade kon daarop scoren nadat hij op drie was gekomen na een infield hit gevolgd door een geraakt werper voor Montana en vier wijd voor De Spijker. Stand 3-0.

Na het tegen puntje in de vijfde Haarlemse slagbeurt was het weer tijd voor de Reserve Reserves. Das Paul kwam weer door met een hit. Edgar deed iets dat volgens Papa Dammers een opofferingsstootslag was waarna Elsje liet zien hoe je een echte drag-bunt moet neerleggen. Op de hit van De Bully kon Das Paul scoren en door een vangfout in het binnenveld kon ook Elsje nog scoren. Stand 5-1.

In de volgende slagbeurt mocht Kinheim het weer even proberen en dat had eigenlijk zonder succes moeten blijven, maar ook de Bussumers lieten zien dat een popfly in het binnenveld best gemist kon worden. Een hitje strafte de fout af en het was 5-2.

Maar toen gingen alle sluizen open. Maar liefst vijftien Bussumse slagmannen mochten het slagperk betreden en lieten stuk voor stuk zien dat ze klaar zijn voor het kampioenschap. VGM wist in deze slagbeurt twee-uit-twee te gaan, net als Edgar en Das Paul waarmee de laatste de wedstrijd zelfs eindigde met vier-uit vier. Blade en Montana gingen een-uit-een, net als de PC die ook nog een vier-wijd meepikte. Toen de derde nul eindelijk viel waren er 11 punten gescoord en stond het 16-2. Tevens de eindstand.

Zondagmiddag om 14:30u spelen de Reserve Reserves hun laatste thuiswedstrijd tegen Herons waarna, alleen bij winst, de finale tegen Schiedam gespeeld mag worden. 

Kijk hier voor de box score en de stats.

Drie keer bereikte De PC het honk, maar die ene keer dat dat niet lukte is vastgelegd op beeld. Vang-8 (wel met uitroepteken)