Nieuw seizoen, nieuw team, zelfde resultaat

Amsterdam, 7 april 2019 – Een mooiere dag om het nieuwe seizoen mee te beginnen hadden de Reserve Reserves zich niet kunnen wensen. Dat er een ritje naar (bijna) Duitsland voor nodig was mocht de pret dan ook niet drukken. Je zou het niet zeggen, maar er werden negen volle innings gespeeld en de Tex Town Tigers werden met 3-13 verslagen.

In de eerste Bussumse slagbeurt wisten de rookies Jay Jay (je verzint het niet) en Igor hun eerste hit als Reserve Reserve te slaan in, maar punten leverde dat nog niet op. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Tijgertjes na een vangfout en een hit wél te scoren. Stand 1-0.

In de volgende slagbeurt begon De Spijker met een hit door het midden. Een heel goed gecamoufleerde opofferingsstootslag van De PC bracht De Spijker een honk verder waarna hij op de hit van Elsje door het midden het gelijkmakende punt kon scoren. Stand 1-1.

De voorsprong kwam twee innings later. De Kreis leadde off en De Spijker bunte ‘m door naar twee en een doorgeschoten bal later stond ie op drie. Op Edgar z’n hit kon De Spijker de 1-2 scoren. Maar toen kwam de slugger van de Reserve Reserves aan slag. Goed verborgen achteraan de slagvolgorde, maar o zo gevaarlijk. Zijn BOM over het linksveld hek was goed voor twee punten en een tussenstand van 1-4.

De Enschedeërs waren alleen niet van plan zich helemaal machteloos naar de slachtbank te laten voeren. Montana begon nog met een strike-out, maar na een buntje en een bommetje stond het toch weer 3-4.

In de zesde inning begonnen de Bussumers echt grip te krijgen op de Tijger op de heuvel. De PC opende de rally met een hit en Jay Jay (je verzint het niet) dwong een foutje af in het veld. Schmidt leunde de honken vol waarna NoNoJoe deed waar hij het grote geld voor krijgt. Op zijn double kon twee keer gescoord worden. Op de hit van Igor die volgde konden vervolgens ook Schmidt en NoNoJoe scoren. Stand 3-8.

Na zes innings werd Montana door De Hof afgelost die direct een sterke three-up-three-down inning afleverde. De twee innings die volgde waren ietsjes minder, maar met drie strike-outs, slechts één hit en geen punten tegen was het meer dan voldoende voor een welverdiende safe.

Het was inmiddels voor iedereen al wel duidelijk dat de Bussumers zouden gaan winnen, de enige vraag die nog open stond was met hoeveel.

In de achtste inning werden er nog drie punten aan het totaal geregen. NoNoJoe opende met z’n tweede double van de wedstrijd. Na een foutje van de kortestop stond NoNoJoe op drie en Igor op het eerste honk. De Kreis jankte vervolgens een bal diep genoeg het midveld in voor een opofferingsslag. NoNoJoe hoefde niet eens te sliden… De Spijker volgde met een hit, en op de 4-naar-3 kon ook Igor nog scoren. De PC pakte nog een double langs de lijn mee waardoor de tussenstand 3-11 werd.

En als je dan tóch zo dichtbij een verschil van tien bent, dan moeten die volgende twee punten ook maar komen. In de negende inning waren foutjes in het veld en een hit van De Kreis goed voor de mooie eindstand van 3-13.

Kijk hier voor de box score en de stats.