Reserve Reserves alweer aan kop

Amsterdam, 12 april 2019 – Het begon vandaag in Amsterdam met een bleek zonnetje en een graad of zeven, het eindigde nog drie graden kouder, in een hagelbui. Gelukkig hielden zowel de Mokum Hawks als de Reserve Reserves de vaart er goed in waardoor de negen volledige innings in één uur en vijfenvijftig minuten afgewerkt konden worden. De Bussumers gingen er met de winst vandoor, het werd 2-6.

Vooral het begin van de wedstrijd vloog voorbij. De Hof stond namens de Bussumers de slagzone te straffen en aan de kant van de Amsterdammers had Good Old Dirty Deken de vaart er lekker in. De tweede Bussumse slagbeurt leek ook voorbij te vliegen, maar De PC sloeg met twee nullen een double langs drie. Edgar volgde met een hit waarna ook Elsje een hit, en daarmee het eerste punt van de wedstrijd binnen sloeg.

De slagbeurten die volgde bleven puntloos tot de gelijkmakende vijfde inning. De eerste nul werd nog wel gemaakt maar door een foutje werd de deur voor de Mokummers op een kier gezet. Een double en twee singles later keken de Reserve Reserves tegen een 2-1 achterstand aan.

De volgende slagbeurt werd dat meteen weer rechtgetrokken door Schmidt die met een hit Montana over de thuisplaat sloeg. De PC probeerde het daarna ook nog even maar hij en z’n piano sneuvelde op de thuisplaat. Stand 2-2.

En hoewel het tempo er dus goed in zat leek dat met de gelijke stand niet echt te helpen, want als dat zo zou blijven dan moesten er extra innings gespeeld worden. “Free baseball” is leuk, maar vanavond zat niemand daar op te wachten. Brrrrr….

Vers, maar koud en stram van de bank peerde NoNoJoe als lead-off in de achtste inning toch een double het midveld in. Das Paul offerde zich op en legde een buntje neer waardoor NoNo op het derde honk kwam. Zelf bereikte Das Paul het eerste honk omdat de bunt niet goed verwerkt werd. De fly ball naar het midveld van Montana die volgde was goed voor weer een nieuwe voorsprong. Nóg een foutje, deze keer op een klapje van Schmidt zorgde voor een voorsprong van twee punten. Stand 2-4.

In de gelijkmakende achtste inning begon Montana sterk met three-up-three-down aan zijn six-out-safe. Ook voor Deken was het daarna tijd om de heuvel te verlaten en hij werd op de Amsterdamse heuvel opgevolgd door nog een oude bekende, ex-HCAW’er Kevin Roovers.

Roovers begon nog sterk met een strike-out maar moest toen wel back-to-back hits toestaan aan De Bully en NoNoJoe. Een slim uitgevoerde double steal en vier wijd op Montana zorgde voor volle honken voor De PC. Op zijn liner langs drie konden vervolgens De Bully en NoNoJoe respectievelijk het vijfde en zesde punt scoren. Stand 2-6.

En alsof iedereen het al niet koud genoeg had vielen in de gelijkmakende negende inning de hagelstenen met bakken uit de hemel. Het veld sloeg er wit van uit, maar Montana liet zich niet van de wijs brengen. Na twee snellen nullen was duidelijk dat het goed zat. De Mokum Hawks zouden dus ook niet meer scoren. 2-6 werd dus ook de eindstand.

Alle andere wedstrijden worden later dit weekend gespeeld, dus de Bussumers kunnen een avondje genieten van de koppositie.

Kijk hier voor de box score en de stats

 

De PC had een goede dag