Reserve Reserves laten Cromtigers kansloos

Amsterdam, 20 april 2019 – Precies een week na een ijskoude pot in Amsterdam speelde de Reserve Reserves gisteren in een zomerse Rob Hoffmannvallei hun eerste thuiswedstrijd. Cromtigers was er ook, maar deden nooit echt mee. Het werd 8-1 voor de Bussumers.

Montana had de start van de GBL gekregen en hoewel hij vooraf had aangegeven dat ie niet helemaal top was was daar weinig van te merken. Met een ijzersterke controle wist hij de Assendelfters de eerste zes innings volledig lam te leggen.

Aanvallend werd meteen in de eerste inning al een punt gescoord. Elsje begon met een hit en NoNoJoe bracht hem met een hit een honk verder. Op een foutje kon Elsje doorschuiven naar drie waarna De Bully de bal in de dubbel sloeg, einde inning dus de bal naar derde honkman sloeg die nog wel de nul op twee kon maken, maar door de ongelooflijke wielen van De Bully was een dubbelspel kansloos. Elsje kon hierop scoren, het was 1-0.

Schmidt opende de derde inning met een triple en NoNoJoe joeg de bal net ver genoeg het rechtsveld in om er een opofferingsslag van te maken. Met twee man uit leek dat het voor deze inning wel een beetje te zijn, maar back-to-back-to-back hits van De Bully,  Igor en De Spijker zorgde voor een extra puntje en een tussenstand van 3-0.

In de vierde inning begon Elsje met een hit de rally. Na vier wijd van Schmidt kwam NoNoJoe met het eerste en tweede honk bezet aan slag. Op zijn screamer langs het eerste honk kon Elsje scoren en Schmidt door naar drie. Op de opofferingsslag van De Bully kon Schmidt het volgende Bussumse punt scoren. Stand 5-0.

Ook in de zesde inning was het Elsje die het voortouw nam. Hij opende en sloeg zijn derde hit van de wedstrijd en kon daarna ook zijn derde punt van de wedstrijd scoren. Door een foutje en geraakt werper waren de honken volgelopen waarna Igor de trekker overhaalde en met een strakke hit twee punten binnen sloeg. De Spijker maakte het feestje compleet door met de derde opofferingsslag het achtste punt binnen te slaan. Stand 8-0.

(tekst gaat verder onder de video)

Igor haalt de trekker over

De eer van de Cromtigers werd in de zevende inning gered door een stevige solo homerun, maar echt zenuwachtig werden de Reserve Reserves er niet van.

In de achtste inning loste De Hof Montana af op de heuvel. Het leek meteen even penibel te worden en met één uit liepen de honken vol, maar De Hof wist net op tijd z’n draai te vinden en kwam met twee strike-outs zonder kleerscheuren de inning uit.

De wedstrijd was toen wel echt gespeeld en de negende slagbeurt van Cromtigers leverde helemaal geen problemen meer op. Na nog een keer twee strike-outs van De Hof was het klaar. Eindstand 8-1.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Ook de sun delay werd alvast geoefend voor later dit jaar.