Reserve Reserves verliezen in extra innings

Amsterdam, 11 mei 2019 – Gisteren werkte de Reserve Reserves de vierde wedstrijd van het seizoen af. Domstad Dodgers kwam op bezoek en het werd een spannende pot met een teleurstellend resultaat. Na 12 innings en drie uur en zes minuten stapte de Utrechters met een 2-3 overwinning van het veld.

Beide ploegen begonnen vooral verdedigend sterk aan de wedstrijd. De eerste drie innings vlogen voorbij zonder dat er gescoord werd. Montana had de start gekregen van de GBL en hield Domstad zelfs vijf innings op de nul.

In de gelijkmakende vierde inning pakte de Bussumers de leiding met drie back-to-back-to-back doubles van respectievelijk. NoNoJoe, De Bully en De Kreis. Dit leverde twee punten op én De Kreis nog in scoringspositie. Achteraf gezien hadden de Bussumers hier moeten doordrukken, maar na een eenvoudige 4-naar-3 kwamen de Utrechters met een dubbelspel goed de inning uit. Stand 2-0.

Na twee snelle nullen in de eerste helft van de zesde inning leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na vier wijd en een vangfout in het buitenveld kwamen de Utrechters tóch op het scorebord. Stand 2-1.

Na zeven sterke innings werd Montana op de heuvel vervangen door De Hof en ook hij kreeg te maken met een fout in het buitenveld. Een honkslag werd daardoor opgerekt naar een honkloper op het tweede honk en Domstad strafte de fout keihard af met een double waarop het gelijkmakende punt gescoord kon worden. Stand 2-2.

Aanvallend brachten de Bussumers vervolgens te weinig om nog echt gevaarlijk te worden. Dat kon tot de twaalfde inning ook over de Utrechters gezegd worden, maar in de twaalfde slagbeurt opende ze met een double. De opofferingsstootslag die volgde werd niet goed verwerkt en ge-airmailed naar het rechtsveld.  Deze derde fout van het Bussumse veld leverde ook meteen het derde Utrechtse punt op. De volgende drie slagmensen werden door De Hof onschadelijk gemaakt, maar het kwaad was al geschied. In de gelijkmakende slagbeurt bleven de Bussumers machteloos waardoor ze niet verder kwamen dan een eindstand van 2-3.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Aan het begin van de wedstrijd zag het er allemaal nog zonnig uit