Reserve Reserves pakken Thamen

Amsterdam, 16 mei 2019 – Omdat de Reserve Reserves wel weer toe waren aan een vrij weekend en ze op woensdag toch altijd al op het veld zijn werd de wedstrijd van deze week gisteren al gespeeld. Lang verhaal kort, Thamen kwam naar de Bussumse Vallei en kreeg in een even bijna spannende pot klop met 12-5.

De GBL had een compleet team tot z’n beschikking en wist duidelijk niet goed wat ie ermee aan moest. Na het dobbelen bleek er een line-up uitgerold te zijn zonder aangewezen slagman, maar met NoNoJoe als startende werper. Direct na de wedstrijd is de GBL naar het casino vertrokken want het pakte allemaal prima uit.

NoNoJoe gooide vooral heel veel slag en af en toe heel erg wijd. In vijf innings gooide hij dan ook tien(!) strike-outs, drie keer vier wijd, kreeg geen punten tegen en maar één honkslag. BijnaNoNoJoe dus.

Aanvallend begonnen de Bussumers meteen sterk, al zal je ook kunnen beargumenteren dat Thamen in het veld gewoon niet zo sterk begon. Twee fouten en vier wijd voor De Kreis werden afgestraft door hits en bijbehorende ribbies van NoNoJoe en Schimdt. Na de eerste inning was de stand 3-0.

In de derde inning kwam daar nog een puntje bij toen NoNoJoe na vier wijd kon scoren op achtereenvolgende hits van De Kreis en weer Schmidt. Stand 4-0. Twee innings later kwamen er door een aantal veldfouten en een hit van De PC nog twee punten bij. Geen vuiltje aan de lucht, stand 6-0.

In de zesde inning nam De Hof het van NoNoJoe over. Dat leek vlekkeloos te gaan, maar nadat de Bussumers vergaten een dubbespel te maken en er toen ook nog een foutje achteraan maakte kon er op een goed getimede hit twee keer door Thamen gescoord worden. Stand 6-2.

Ook in de zevende inning liep het verdedigend niet erg soepel. Vier wijd, een hit en een foutje werden gevolgd door een double die het verschil terug bracht naar twee punten. Met twee man uit en het tweede en derde honk bezet werd De Hof op de heuvel afgelost door Montana die met een strike-out de dromen van de Uithoorners naar het land der fabelen verwees. Stand 6-4.

Opgeschrikt en wakker geworden ging het gas er daarna bij de Bussumers flink op. In de zevende inning kon door Hits van Edgar, De PC en De Spijker drie keer gescoord worden. Er was weer wat lucht. Stand 9-4.

De volgende inning werden daar nog een keer drie punten aangeregen. Igor plantte de bal bijna tegen het hek voor een lead-off double en Edgar sloeg hem daarna met een hit naar drie. Das Paul leverde een opofferingsslag af waarna Edgar vrij eenvoudig kon scoren omdat tot drie maal toe de bal langs de catcher gesmeten werd. De PC kon op een hit van Noe Noe daarna nog het twaalfde Bussumse punt scoren.

Dat Montana in de negende inning nog een dinger tegen kreeg was verder niet meer zo relevant. De Bussumers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 12-5.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De Spijker ging één uit vier met een ribbie