Reserve Reserves maken gehakt van JEKA (voor de Antilliaanse BBQ)

Amsterdam, 26 mei 2019 – Op het sportpark van JEKA in Breda stond vandaag een feestje op het programma. De Reserve Reserves hadden daar geen rekening mee gehouden en niet genoeg Kip-Samba-bollen om de honger van het massaal toegestroomde veelal Antilliaanse publiek te stillen. Creatief als de Bussumers zijn hadden ze snel een oplossing. Van het eerste honkbalteam van JEKA werd gehakt gemaakt. Het werd 3-14.

Met wedstrijden op a.s. donderdag én volgende week zondag in het vooruitzicht was het vandaag zaak om de armen zoveel mogelijk te sparen. De knuppels én de tegenstander werden dat duidelijk niet. In de eerste helft van de eerste inning ging NoNoJoe meteen diep en hij nam Schmidt mee over de thuisplaat. De Bully en Igor kregen vervolgens een vrije loop en Das Paul sloeg het derde punt binnen. Stand 0-3.

In de tweede Bussumse slagbeurt kwamen daar met behulp van wat veldfoutjes nog twee punten bij. De PC kwam op het eerste én tweede honk door één veldfout en door een hit van Elsje kwam hij op drie. Schmidt was daarna goed voor een opofferingsslag. Elsje kon daarna scoren omdat een ploppertje in het rechtsveld op miraculeuze wijze niet gevangen werd. Stand 0-5.

De Hof stond ze er vanaf het begin lekker in te gooien en dat vonden de slagmensen van JEKA in de tweede inning ook. Een double en een single zorgde voor een tegenpuntje. Het werd daardoor 1-5.

Twee innings later wisten de Bussumers door hits van Elsje, NoNoJoe, De Bully en Igor de voorsprong uit te breiden naar 1-7.

In de vijfde inning werd definitief afstand genomen. De Spijker en De PC kwamen met vier wijd op de honken en konden scoren na hits van Elsje en Schmidt. Deze heren konden zelf ook scoren door een niet-hit van NoNoJoe en een hit van De Bully. Deze laatste kon zelf óók nog over de thuisplaat komen door hits van Igor en Das Paul. De stand werd hiermee 1-12.

In de gelijkmakende slagbeurt deden de Bredaënaren nog wel iets terug. Een singel werd gevolg door een double en een paar ploppertjes waardoor de stand 3-12 werd.

Maar de wedstrijd ging langzaam zat en we moesten nog helemaal terugrijden, dus een paar puntjes erbij om de mercy-rule te activeren was geen overbodige luxe. In de zesde inning was geraakt werper en twee ballen tegen de backstop voor De Kreis voldoende om op drie te komen. Schmidt maakte er met zijn derde hit van de wedstrijd weer een mooi rond verschil van. Het stond 3-13.

Noe Noe mocht nadat De Hof de voor de WIN noodzakelijke vijf innings had uitgegooid het verder afronden. Dat deed hij uitstekend, mede geholpen door de twee 6-naar-4-naar-3 dubbelspelen die een eind aan de zesde én zevende inning maakte.

Het was pas het eerste optreden van de voor veel geld binnen gehaalde closer dus de Bussumers moesten nog maar afwachten wat ze gekregen hadden, dus werd er voor de zekerheid in de zevende inning nog een insurrance-run bij geklust. Das Paul kwam met een striemende hit op één en door wederom een bal tegen de backstop op twee. Op de hit van De Spijker kon Das Paul doorschuiven naar drie, maar omdat de midvelder doorschoof over de bal kon ook het veertiende punt gescoord worden. We wisten het toen nog niet zeker, maar de eindstand was bereikt: 3-14.

Kijk hier voor de box score en de stats

Noe Noe maakt er een eind aan.

En Papa Dammers neemt er nog eentje