Nog meer gehakt bij de Reserve Reserves

Amsterdam 30 mei 2019 – Nadat de Reserve Reserves afgelopen zondag gehakt hadden gemaakt van JEKA waren vandaag de Boekaniers aan de beurt. Na een moeizame start met een vroege achterstand werd snel orde op zaken gesteld. Het werd 14-4 in 7 innings.

NoNoJoe was vandaag verantwoordelijk voor de bollendienst en had het zekere voor het onzekere genomen en er een ballendienst van gemaakt. Een gehaktballendienst om precies te zijn. Hij nam daarbij in de groepsapp het team helemaal mee in het bakproces waardoor de GBL niet anders kon dan hem ook de start te geven. NoNoJoe stelde niet teleur, niet met de ballen en ook niet met de start want hij perste er gewoon een complete game uit. De rest van het team perste gedurende de wedstrijd er vooral knoflookwindjes uit, maar dat terzijde.

Na een puntloze eerste inning kwamen de gasten in de tweede inning nogal makkelijk op voorsprong door een paar foutjes, al dan niet in het scoreblok terug te vinden, gecombineerd met twee keer vier wijd en twee hits. Stand 0-3.

In de gelijkmakende slagbeurt werd al die lelijkheid gelukkig snel weggevaagd. De Bully kwam op het eerste honk na geraakt werper en Igor bracht hem verder met een hit. De Kreis kreeg de bal daarna ook op z’n lijer. Met drie honken bezet sloeg De PC toe met een hit in the hole, waar hij inmiddels om bekend staat. Montana z’n infield hit bracht Igor over de thuisplaat waarna Edgar met ’n bal naar de tweede honkman het gelijkmakende punt binnen sloeg. De voorsprong kwam er ook nog toen Noe Noe weer ’n bal naar de tweede honkman sloeg. Stand 4-3.

In de vierde inning kwamen de Amsterdammers weer brutaal gelijk toen er na een tripple op een 4-naar-3 eenvoudig gescoord kon worden. Maar die gelijke stand hield niet lang stand want in de gelijkmakende slagbeurt opende Montana met een striemende double naar het linksveld. Een wilde worp en een opofferingsslag van Noe Noe later stond het 5-4.

En toen ging het knoflookgas (in tegenstelling tot mosterdgas geheel ongevaarlijk) er pas echt op. NoNoJoe opende in de vijfde inning met een hit en De Bully haalde uit voor een dinger die hij van begin tot einde ook gruwelijk pimpte. De Kreis volgde met een double en De PC vond met een hit opnieuw het gaatje aan de linkerkant waardoor De Kreis de 8-4 kon binnenlopen.

Een inning later werden de Bussumers een beetje geholpen door wat minder sterk optreden van wat binnenvelders. Noe Noe kwam daardoor op het eerste honk en Elsje volgde daarop met vier wijd. Door de hit van NoNoJoe liepen de honken vol. Na een fout op een door De Bully geslagen bal konden Noe Noe én Elsje scoren en De Bully kon zelf door naar twee. Waarom Igor vervolgens opzettelijk vier wijd kreeg zullen we nooit weten, maar voor De Kreis maakte het niet uit want zijn ver geslagen bal naar het rechtsveld was goed voor een punt. De PC maakte een eind aan de inning door voor de tweede keer deze wedstrijd op twee te sneuvelen, maar niet voordat hij met een hit nog twee punten had binnengeslagen. Stand 13-4.

Zo’n avond werd het dus. Das Paul was al klaar om NoNoJoe op de heuvel af te lossen voor de laatste innings van de wedstrijd, maar hij mocht zelf eerst ook nog even slaan. Nadat Edgar met vier wijd op de honken was gekomen en Noe Noe volgde met een hit wist Das Paul met een infield hitje de inning levend te houden. Met drie honken bezet en nog maar één punt te gaan voor de mercy-rule leunde De Bully vier wijd, en daarmee kwam een eind aan de wedstrijd. Eindstand 14-4.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De ballen van NoNoJoe