Schiedam weer geveegd door de Reserve Reserves

Amsterdam, 2 juni 2019 – Vorig jaar werd de eerste wedstrijd tegen Schiedam bewaard tot de finale, dit jaar komen de Reserve Reserves ze ook al in de reguliere competitie tegen. Verder was er weinig anders. Schiedam bleek geen partij, de mercy-rule kon deze keer nog net ontweken worden, maar het werd in negen innings alsnog 3-14.

In de eerste innings werd er nog rustig aan gedaan. De Bussumers scoorden daarin één puntje na een hit van Noe Noe, geraakt werper voor Elsje (onthoud die naam), een wilde worp en een 4-naar-3 van Schmidt. Schiedam zette daar op het werpen van Montana met vier wijd en een triple een puntje tegenover waardoor de stand na drie innings 1-1 was.

De vierde Bussumse slagbeurt werd geopend door Das Paul met een triple. Later in de wedstrijd bleek die inspanning toch een beetje teveel van het goede, maar omdat De PC een infield rollertje sloeg was het op dat moment fijn dat Das Paul nog over de thuisplaat kon lopen. De PC kwam door een opofferingsstootslag van Edgar op het tweede honk en mocht na schijn doorwandelen naar honk nummer drie. Op back-to-back-to-back-to-back hits van Noe Noe, Elsje, Schmidt en Igor kon nog vier keer gescoord worden waardoor de stand 1-6 werd.

Na twee keer vier wijd een opofferingsstootslag en een opofferingsslag pakte de Zuid-Hollanders een puntje terug, maar dat werd in de volgende slagbeurt meteen weer rechtgezet. Elsje moet iets naars gezegd hebben over de moeder van één van de Schiedamse spelers want hij kreeg in de zesde inning al z’n derde geraakt werper van de wedstrijd. Op een foutje schoof hij door naar twee en op een diepe vang 8 van Igor kwam ie uit op het derde honk. De Kreis maakte het vervolgens koelbloedig af en sloeg met een hit de 2-7 binnen.  

In de zevende inning werd er door de Reserve Reserves doorgedrukt. Das Paul opende met een hit, De PC volgde en na geraakt werper, deze keer op Edgar waren de honken vol. Dat weerhield de Schiedamse werper er niet van vier wijd op Noe Noe te gooien waardoor Das Paul gratis en voor niets over de thuisplaat kon komen. Na twee pop-flies in het binnenveld leek de inning een zachte dood te sterven, maar daar dacht Igor anders over. Op zijn striemende double kwamen alle poppetjes over de thuisplaat en werd de stand 2-11.

Montana had tot dan toe in zes innings nog maar twee hits tegen gekregen, maar de GBL vond het een goed idee de arm van Montana een beetje extra rust te geven en De Hof in te brengen. Met aardig wat ruimte in de stand begon De Hof wat rustig aan, maar na vier wijd, geraakt werper en een hit herstelde hij zich goed met een easy pop-fly in het binnenveld en een ongeassisteerd dubbelspel van Edgar.

Maar ook De Hof z’n arm was toe aan een beetje rust dus mocht Noe Noe de wedstrijd vanaf daar uitgooien. En dit is dan het moment in het stukje waar we toch even stil moeten staan bij de bollendienst van vandaag. Noe Noe had na z’n vorige bollendienst de nodige kritiek voor z’n kiezen gehad en die was niet het ene oor in en het andere oor uitgegaan. De bollen met sla, bacon, kaas en mayo waren subliem!

Vier slagmensen en één punt verder kwam Schmidt de heuvel op om de job te doen die eigenlijk voor Noe Noe was weggelegd. Geholpen door een dubbelspel waar De Hof als eerste honkman en vervanger voor Das Paul een belangrijke rol in had.

In de negende inning was het wéér Igor die de aandacht voor zich opeiste. Edgar had na een hit en een foutje het twaalfde punt al kunnen binnenlopen op een wilde worp, maar NoeNoe en Elsje werden de thuisplaat overgejaagd door de tweede double van Igor die daarmee z’n RBI-totaal deze wedstrijd op 6 bracht.

Schmidt gooide de wedstrijd daarna eenvoudig 1-2-3-uit. Eindstand 3-14.

Kijk hier voor de box score en de stats.

De supportersbus van de Bussumers stond uiteindelijk in Vlaardingen, maar  als de Schiedammers niet degraderen weten ze volgend jaar waar  ze heen moeten