Cheeseburgers, winst op Mokum, zomerstop

Amsterdam, 10 juli 2019 – Op deze druilerige avond in de Rob Hoffman Vallei moesten de Reserve Reserves hun laatste wedstrijd voor de zomerstop afwerken. Gelukkig troffen de Bussumers in Mokum Hawks een tegenstander die nét iets meer toe was aan vakantie dan zij. In twee uur en zevenentwintig minuten werd het 9-4.

Met al die nattigheid buiten besloot de GBL ‘ns lekker uit te pakken met de bollendienst. Wat Blade vroeger kon kan de GBL ook, weten we nu. De BP werd dan ook naar ieders tevredenheid ingeruild voor cheeseburgers en knakworsten. Met een goed gevulde maag kon er aan de wedstrijd begonnen worden.

De Bussumers scoorde in de tweede inning na een doorgeschoten bal met De Kreis op drie het eerste punt. In de volgende slagbeurt kreeg Montana een paar klappen tegen waarvan één nét over het hek zeilde. Met het tweede honk bezet leverde dat meteen een achterstand op. Het stond 1-2.

In de innings die volgde sloegen de Bussumers bijzonder weinig en de Amsterdammers bijzonder veel, maar wel met hetzelfde resultaat. Geen punten. Pas in de zesde inning na een triple en een single werd er opnieuw gescoord. Helaas door de Hawks waardoor de stand 1-3 werd.

In de gelijkmakende zesde slagbeurt leken de Reserve Reserves door te gaan op het ingeslagen pad van niets slaan. Maar na twee snelle nullen besloot Elsje dat het tijd werd om wakker te worden. Hij stak het vlammetje aan met een double en het Mokumse veld fakkelde vervolgens zelf de complete voorsprong af. De fout 5-naar-3 was nog wel te overzien, maar de dooie vangbal in het rechtsveld die geen vangbal bleek te zijn was killing. Elsje en De PC konden het tweede en derde punt scoren waardoor de stand gelijk werd getrokken. Edgar topte de inning vervolgens af met een hit waardoor ook het vierde Bussumse punt over de thuisplaat kwam. De stand was 4-3.

In de zevende inning kon de voorsprong uitgebouwd worden. De Bully kwam op het eerste honk door een infield hit en hij kon doorschuiven naar twee na vier wijd van Igor. Wederom een foutje in de Amsterdamse verdediging zorgde voor volle honken. En het was wéér Elsje die de trekker overhaalde, maar nu was zijn hit ook goed voor twee ribbies. De PC dacht vervolgens een hit door het midden te slaan, maar daar stak de korte stop een stokje voor, maar hij kon niet verhinderen dat ook het zevende punt over de thuisplaat kwam. Stand 7-3.

In de achtste inning zorgde de net ingebrachte Das Paul en Igor voor het afsluitende vuurwerk. Beide heren sloegen doubles waarop uiteindelijk Das Paul én De Bully konden scoren. Het werd daar 9-3.

Moe maar voldaan rolde Montana daarna van de heuvel af en Noe Noe mocht zorgen voor het slotakkoord. Helemaal vlekkeloos ging dat niet, maar de Amsterdammers vonden het wel gesneden. Na twee keer vier wijd en twee hits sneuvelde de laatste slagman bij een fraaie 8-naar-6-naar-4. Stand 9-4. Ballgame.

Kijk hier voor de stats en de box score

De GBL zal vaker de bollendienst toegewezen krijgen