Reserve Reserves lekker vroeg naar huis

Amsterdam, 25 augustus 2019 – Het had een topwedstrijd kunnen, nee moeten zijn, maar het werd een wedstrijd die de Reserve Reserves snel weer willen vergeten. Gelukkig konden ze ook na zeven innings snel weer naar huis. Op het eindeloze gravel van Domstad Dodgers werd het 14-4 voor de thuisploeg.

De eerste slagbeurt begon nog hoopgevend. Schmidt en De Bully sloegen back-to-back doubles en zorgden daarmee voor de eerste en enige voorsprong van de Bussumers in de wedstrijd. In de gelijkmakende slagbeurt leek Montana er redelijk uit te komen, maar omdat het veld wat foutjes maakte konden de Dodgers daar met twee hitjes goed van profiteren. Dat was dus een lelijke 3-1 achterstand, maar het ergste moest nog komen.

Gelukkig hoefde het Utrechtse publiek daar niet lang op te wachten want in de tweede inning werd de wedstrijd meteen beslist. Het begon met vier wijd en een foutje, maar die zes hits, inclusief een double en een dinger hielpen ook niet echt. Maar liefst 11 slagmensen mochten in deze slagbeurt een poging wagen, met een beetje teveel succes om het leuk te houden. De stand was 9-1.

De vijfde Bussumse slagbeurt leek na twee snelle nullen een vroege dood te sterven, maar Noe Noe dacht daar anders over. Hij sloeg een hit door het midden en Schmidt volgde met vier wijd. Op de hit van De Bully kon Noe Noe het tweede Bussumse punt binnen lopen, en omdat de Utrechters zelf ook de nodige problemen hadden met het veld schoven Schmidt en De Bully nog een extra honkje door. Met het tweede en derde honk bezet pakte Igor professioneel een geraakt werper, maar na overleg met de scheidsrechter, hij heeft waarschijnlijk gezegd dat ie toch liever wilde slaan, mocht hij het toch ook nog een keer met z’n knuppel proberen. Zijn double die volgde was goed voor de 9-4.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte Domstad meteen weer een puntje terug waardoor de stand op 10-4 kwam. Montana had het daarna wel gezien, gelukkig was Mysteryland gisteren wél errug geslaagd. De Hof had vervolgens de ondankbare taak de wedstrijd niet verder uit de hand te laten lopen. Afgelopen woensdag ging dat nog prima, maar mede daardoor lukte dat vandaag niet helemaal. Drie doubles, twee singles en een homerun later was het stof nog (lang) niet neergedaald, maar de wedstrijd was wél afgelopen. Eindstand 14-4. Snel naar huis.

Kijk hier voor de stats en de box score (maar je kan het ook niet doen en iets leuks gaan doen)