Reserve Reserves winnen thuis uit tegen Cromtigers

Amsterdam, 22 augustus 2019 – Het had nog een gewone trainingsavond moeten zijn, maar door het gegoochel met inhaalwedstrijden stonden de Reserve Reserves gisterenavond in een fonkel nieuw wedstrijdtenue op het veld in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Cromtigers speelde voor de gelegenheid thuis, maar moesten toch de meerdere erkennen in de Bussumers. Het werd 1-7, eh 7-1, eh… Cromtigers 1, Reserve Reserves 7.

Omdat de training vorige week na anderhalve minuut ruw verstoord werd door een niet aflatende regenbui, en daarbij meer dan de helft van de heren dat al lang had zien aankomen, en niet eens de moeite had genomen naar het veld te komen, was het gisterenavond toch even de vraag hoe de heren uit de zomerstop waren gekomen.  

De eerste innings waren duidelijk nog een beetje roestig. De timing was niet helemaal top en dat er niet erg veel slag werd gegooid hielp ook niet echt. In de eerste drie innings leunde de Bussumers zomaar vijf keer vier wijd bij elkaar en omdat Edgar op een opofferingsslag van NoNoJoe over de thuisplaat kwam werd het eerste punt zelfs gescoord zonder dat er ook maar één honkslag aan vooraf was gegaan.

NoNoJoe mocht namens de Bussumers het opgooien verzorgen en dat deed ie helemaal niet onverdienstelijk. Hij wist de Assendelfters in ieder geval zes innings lang van het scoren af te houden en gooide daarbij zes keer drie slag, maar twee keer vier wijd en hij kreeg vier honkslagen tegen.

Het duurde tot de vierde inning dat er een Bussumse honkslag te bewonderen viel. De Spijker sloeg de bal door het midden en niet veel later deed NoeNoe hetzelfde waardoor De Spijker het tweede punt kon scoren. Stand 0-2.

In de vijfde inning werd de marge nog wat groter. NoNoJoe begon de slagbeurt met een mooie oppo-hit en stal meteen het tweede honk. Een wilde worp later stond ie op drie. De Bully leunde zich vervolgens op het honk en De Kreis joeg de bal hoog het rechtsveld in voor een opofferingsslag. Op de hit van Elsje kon De Bully naar drie en wederom een wilde worp zorgde voor een extra puntje. De PC deed met een hitje door het midden ook nog een duit in het zakje en sloeg het derde punt van de inning binnen. Stand 0-5.

Back-to-back doubles van De Bully en De Kreis zorgde voor het zesde punt en Igor maakte er met zijn klap door het midden een mooi rond getal van. Het stond 0-7.

In de zevende inning werd NoNoJoe afgelost door De Hof die snel twee nullen wist te pakken. Door een hit, vier wijd en een come-backer die net achter de heuvel bleef liggen liepen de honken vol, maar een knappe vangbal op fout gebied van eerste honkman Montana maakt zonder erg een eind aan de inning.

De Hof kwam terug met een sterke achtste inning en het puntje dat in de negende inning met twee man uit nog gescoord werd was verder betekenisloos. De eindstand kwam daarmee wel op 1-7.

Kijk hier voor de box score en de stats.

In het veld maakte Edgar een paar topplays, maar omdat het een beetje raar is als  je foto’s maakt als je zelf ook in het veld staat, hier een foto van Edgar aan slag