Reserve Reserves eenvoudig langs JEKA

Amsterdam, 7 september 2019 – Volgens de weergoden is de zomer voorbij, maar volgens het competitieschema kan dat nog helemaal niet. De komende weken zitten nog behoorlijk vol dus ondanks de slechte weersvoorspellingen was afgelasten gisteren geen optie. Met het kampioenschap op het spel was verliezen ook geen optie dus werd JEKA in de Rob Hoffmann Vallei met 9-1 verslagen.

De Hof mocht namens de Bussumers starten en dat deed ie dusdanig ‘solid’ dat ie De Beer verdiende. Het enige puntje dat hij moest incasseren was te wijten aan een veldfout. Hij kreeg drie hits tegen, gooide vier keer drie slag en wist de vrije lopen te vermijden.

De werper van JEKA begon de wedstrijd met twee strike-outs, maar dat bleek uiteindelijk niet het beeld van de wedstrijd te worden. Het werd zelfs niet eens het beeld van de slagbeurt want NoNoJoe volgde de strike-outs op met een hit waarna De Bully de bal hoog en ver over het midveld hek heen sloeg. Stand 2-0.

De PC mocht de tweede slagbeurt openen en deed dat met een hit naar het rechtsveld. Plukje, jawel, u leest het goed, deed alsof ie helemaal nooit geblesseerd was geweest en ripte de bal hard het linksveld in voor een double. De werper van JEKA herpakte zich daarna en wist drie achtereenvolgende nullen te maken, maar omdat er ook twee ballen de backstop in vlogen konden De PC en Plukje wel eerst nog even scoren. Stand 4-0.

Ook in de derde slagbeurt gingen de Bussumers er meteen op. Elsje opende met een honkslag en stal daarna direct het tweede honk. NoNoJoe produceerde daarna een double waar Elsje op kon scoren, en Igor sloeg NoNoJoe binnen, goed voor een tussenstand van 6-0.

In de vijfde inning was het weer Elsje die mocht beginnen en zijn vier wijd bleek aardig waardevol want NoNoJoe sloeg de bal daarna over het rechtsveld hek, goed voor de 8-1.

Vol van vertrouwen mocht NoNoJoe daarna het ook nog even van De Hof overnemen op de heuvel en de zesde en zevende inning gooien. De twee infield hitjes die hij aan het begin moest incasseren baarde hem geen zorgen. Twee strike-outs en een vang in het linksveld later was de slagbeurt over. De zevende Bredaase slagbeurt kwam hij helemaal honkslagloos door.

In de gelijkmakende zesde slagbeurt hadden de Reserve Reserves wel weer een extra puntje gescoord. De Kreis sloeg een honkslag en kon na vier wijd van Noe Noe naar het tweede honk. Elsje verzilverde die scoringspositie daarna met een hit waarop de 9-1 gescoord kon worden.

De regen zorgde er vervolgens voor dat ik hier niet over het werpen van De Kreis hoef te schrijven. Na zeven innings en een beetje werd de wedstrijd eruit gegooid waardoor 9-1 ook de eindstand bleef.

En hoewel De Hof volledig terecht De Beer kreeg uitgereikt had ook zijn broertje Elsje een aardig wedstrijdje. Zijn lang gekoesterde wens om op kort te spelen werd door de GBL ingewilligd en hij stelde niet teleur. Zes keer 6-naar-3 waar ook nog een dubbelspelletje bij zat én hij voorkwam al duikend dat een bal het natte buitenveld in schoot. Maar het hoogtepunt van zijn wedstrijd was de play die je beter kan écht zien dan beschreven zien worden. Aangezien de camera’s in de Vallei precies voor dit moment uitgevallen waren moeten we het even doen met een vergelijkbare play die wel goed is vastgelegd.


Woorden schieten tekort.

Kijk hier voor de stats en de box score.