Drop it like it’s hot – Reserve Reserves winnen foutenfestival

Amsterdam, 14 september 2019 – Het is alweer een paar dagen geleden, maar de scorekaart wordt er niet mooier op. Afgelopen woensdag speelde de Reserve Reserves thuis tegen WSB. Het werd eerder een tobwedstrijd dan de topwedstrijd die je mocht verwachten als de nummer twee en drie van de competitie tegen elkaar spelen. Gelukkig was het na zessenhalve inning en een beetje voorbij en stapte de Bussumers met 12-2 winst van het veld.

De wedstrijd ging wat later van start dan gepland omdat het tot een uurtje of acht nog behoorlijk regende. Gelukkig hebben we tegenwoordig aan twee zeiltjes genoeg om het veld bespeelbaar te houden, dus kon er nadat die dingen verwijderd waren van het gebied om de plaat en bij de heuvel gewoon gebald worden.

In de eerste inning maakten beide ploegen al direct twee veldfouten en daarmee werd meteen duidelijk wat voor ’n avond het zou worden. De ballen die de lucht in gingen konden niet gevangen worden, de ballen via de grond waren te nat om te gooien en te slecht, zacht, hard of hoog om te kunnen vangen. 

WSB wist van die fouten in de eerste inning minimaal te profiteren, maar zonder honkslag wisten ze wel een punt te maken. De Reserve Reserves wisten drie keer te scoren, maar daar sloegen ze ook drie hits voor. Elsje begon met een double, Schmidt sloeg vervolgens een hit waarna hij na een fout zelf door kon naar twee en Elsje kon daarop zelfs scoren. NoNoJoe volgde met een vangbal in het buitenveld die niet gevangen werd en kwam daardoor op het tweede honk. Schmidt kon eenvoudig scoren. De Bully sloeg vervolgens NoNoJoe met een double over de thuisplaat voor de tussenstand van 3-1.

In de volgende inning maakte beide ploegen slechts één veldfout, het leek dus even de goede kant op te gaan. WSB sloeg daarbij ook nog twee hits en wist daarop één keer te scoren. Dat puntje werd door de Bussumers wel meteen teruggepakt. Edgar was na een honkslag door een doorgeschoten bal op het tweede honk uitgekomen en kon na een foutje doorschuiven naar drie. Schmidt strafte de fout af met een hit en daarmee stond het 4-2.

De Hof ging na al die fijne steun van z’n veld alleen maar beter gooien en hoefde vanaf de tweede inning ook geen punt meer toe te staan. De GBL was voor deze woensdagavondaangelegenheid binnen de club op zoek gegaan naar een extra arm, dat was niet gelukt, maar R-Jean van Scimitars mocht ook gewoon meedoen.  Niet geheel onverdienstelijk wist hij de Apeldoorners in de zevende slagbeurt van scoren af te houden. 

Ondertussen was in de zesde inning de voorsprong al opgelopen tot 7-2. Plukje kon als eerste scoren nadat hij met vier wijd op de honken was gekomen en door een hit van De Spijker op het tweede honk was aanbeland. Edgar miste het stootteken niet en bracht beide heren verder waarna Elsje z’n double niet alleen Plukje maar ook De Spijker over de thuisplaat joeg. NoNoJoe z’n hit was daarna goed voor het derde punt van de inning.

In de zevende Bussumse slagbeurt werd de lelijke wedstrijd de nek omgedraaid. Met twee man uit werden er drie veldfouten gemaakt en door De Spijker, De Bully en De PC hits geslagen. Deze laatste hit was goed voor een ribbie en het twaalfde Bussumse punt. De tien punten verschil waren gemaakt. De mercy-rule zorgde voor het einde van de wedstrijd. Snel naar huis.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Hieronder het beeldmateriaal van het moment dat de Reserve Reserves nog foutloos waren.