Reserve Reserves weer even aan kop in de Topklasse

Amsterdam, 21 september 2019 – Gisterenavond namen de Reserve Reserves het op het tweede veld van Pirates op tegen de Boekaniers. De vragen die na de 1-10 winst van de Bussumers overbleven waren 1) had dat niet wat meer moeten zijn? En 2) hoe hebben deze goedlachse Amsterdammers in hemelsnaam een wedstrijd kunnen winnen, laat staan drie?!

Het antwoord op de eerste vraag is “ja”, maar ook de Bussumers speelden niet de dakpannen van het dak. Het antwoord op de tweede vraag blijft een mysterie.

Wel begonnen de Boekaniers sterk met een snelle 1-2-3-inning met twee strike-outs. Maar in de tweede slagbeurt moesten ze al het eerste punt toestaan. Na een foute aangooi van de derde honkman stond De Bully op het tweede honk en omdat hij vogelvrij werd gelaten kon hij eenvoudig het derde honk stelen. Plukje haalde vervolgens uit en zijn vang-7 was ver genoeg voor een opofferingsslag en het eerste punt. Stand 0-1.

In de derde inning pakte de Bussumers het in eerste instantie klein aan. Na vier wijd en twee stootslagen waren alle honken bezet. Op de hit van Schmidt kon De Spijker vervolgens het tweede Bussumse punt scoren. NoNoJoe leek ‘m daarna in de dubbel te slaan. De eerste nul werd nog wel op thuis gemaakt, maar in plaats van een streep naar het eerste honk volgde een pisboog eroverheen. Dat leverde dus alsnog een punt op. De Bully maakte daarna meteen een einde aan alle Amsterdamse illusies, als die er al waren, want zijn no-doubt homerun vloog hoog en ver over het hek in het linksveld. De stand kwam daarmee op 1-6.

De Hof stond ondertussen op de heuvel te domineren, maar aanvallend kakte het bij de Reserve Reserves een beetje in. In de zesde inning werd er na hits van De Kreis, Plukje en een opofferingsslag van De Spijker nog één punt bij gescoord. De stand kwam daarmee op 1-7.

In de gelijkmakende slagbeurt kreeg De PC de kans een paar pop-fly’s te vangen, maar om dat daar nooit op getraind wordt kregen de Amsterdammers zowaar een paar extra kansen om te slaan. Een double en een hit later was de Mokumse eer gered, al lieten ze die weer hopeloos uit hun handen glippen toen ze met een stand van 1-10 in de negende inning, met twee man uit nog een honkje dachten te moeten stelen.

De eindstand heb ik hiermee dus al wel een beetje verklapt, want het zal geen verrassing zijn dat dat gestolen honkje geen impact meer had op de uitslag. De drie punten om van 7 naar 10 te komen werden in de zevende inning al gemaakt. Schmidt opende met een hit, NoNoJoe volgde met een double waar Schmidt op kon scoren en NoNoJoe kon op de aangooi naar thuis zelf door naar drie. De PC lobde de bal het midveld in voor een soort van hitje en een ribbie. Zelf kon hij daarna nog scoren op een hit van Montana. Dat was dus de 1-10 en het laatste punt van de wedstrijd.

Op het gooien van De Kreis vloog de laatste bal van de wedstrijd de zomernacht in, maar het was maar een klein stukje want De Spijker kon zich er eenvoudig onder posteren en de bal vangen.

Snel naar huis en kijken naar de stand in de ranglijst. De Bussumers kunnen in ieder geval de hele zaterdag nog genieten van de koppositie.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.


Elsje checkt