Reserve Reserves weer aan kop na slugfest

Amsterdam, 28 september 2019 – Gisterenavond kwamen de mannen van Schiedam naar Bussum voor een lekker potje honkbal. Het leek er even op dat het potje ook een wedstrijd zou worden, maar na even gasgeven in de vijfde en zesde inning hadden de Bussumers een gapend gat geslagen. Het werd in zesenhalve inning maar liefst 21-6.

Omdat de GBL op Curaçao nieuw talent aan het scouten was mocht Schmidt de honneurs op het derde honk waarnemen. De opstelling en de wissels kwamen wel gewoon van de GBL, dus er kon niet echt veel fout gaan.

De ongepolijste ruwe diamant R-Jean kreeg de start tegen de Zuid-Hollanders. Op een paar wijdballen na ging dat helemaal niet onaardig. Hij moest in de eerste en derde inning wel een puntje toestaan, maar dat mocht de pret nog niet drukken. In de vierde inning ging er met vier puntjes dan toch wat pret vanaf, maar omdat het Bussumse veld in die vier innings drie prettige dubbelspelen draaide werd erger voorkomen.
Na drie twee derde inning werd R-Jean afgelost door De Hof, die eerst nog even een balletje door de pijp gooide om wat honklopers kwijt te raken, maar daarna geen punt meer tegen kreeg.

Inmiddels hadden de Bussumers in de eerste inning al de voorsprong gepakt en hem nooit meer uit handen gegeven. Elsje opende met een hit en meteen liet Schmidt zien dat hij zijn nieuwe taak serieus nam. Elsje én Noe Noe zagen het hit-and-run-teken en voerden het ook nog ‘ns prima uit. Elsje kon op de hit naar het rechtsveld doorstomen naar drie waarna De Bully met een opofferingsslag het gelijkmakende punt binnen sloeg. Noe Noe bracht zichzelf in scoringspositie door het tweede honk te stelen en Igor bracht hem met een hit door het midden over de thuisplaat. Stand 2-1.

In de tweede inning sloeg alleen De PC als openingsslagman een hit, maar op miraculeuze wijze met veel wijdballen, fouten en gestolen honken wisten de Bussumers wel drie keer te scoren. Stand 5-1
De volgende inning zag er qua wijdballen ongeveer hetzelfde uit, al zaten er deze keer ook een paar echte wilde worpen tussen. De double van Plukje en de hit van Montana waren verder de enige echte wapenfeiten. De stand was inmiddels 8-2 geworden.

Na een voor de Bussumers mindere vierde inning waar dus vier punten geïncasseerd moesten worden en ze er zelf geen maakte was het 8-6. ‘Kenners’ beweren dat dat het moment was dat het nog spannend was. De Bussumers wisten zelf wel beter want tegen dit team zouden ze echt never nooit niet gaan verliezen.

De vijfde inning begon met De Hof die een nette 1-2-3-inning gooide. Daarna gingen de Reserve Reserves los. Het werd een 1-2-3-…-14-slagmensen-aan-slag-inning. Die slagmensen sloegen acht hits en alles bij elkaar leverde negen punten op. Plukje en Edgar gingen in dezelfde inning 2-uit-2, De PC deed dat ook, maar met twee keer vier wijd. Montana sloeg nadat ie al een hit had geslagen ook nog een puntje binnen met een opofferingsslag. De Kreis frommelde er ook nog een hit tussen en De Bully en De Spijker gingen voor extra bases. De Bully sloeg een triple en De Spijker een double. De stand kwam daarmee op 17-6.

En of dat nog niet genoeg was gingen de Bussumers in de volgende slagbeurt gewoon weer verder waar ze gebleven waren. De Spijker, De PC en De Kreis sloegen alle drie hun tweede hit van de wedstrijd en omdat er ook nog wat doorgeschoten ballen, vier wijd en een foutje bij zaten werd er nog vier keer gescoord.
Met de stand van 21-6 al in de boeken leek het er even op dat de weergoden Schiedam uit hun lijden gingen verlossen, maar uiteindelijk moest De Hof dat toch zelf doen. De eindstand bleef dan ook 21-6

Kijk hier voor de box score en de stats.