Reserve Reserves winnen langste wedstrijd ooit

Amsterdam, 8 oktober 2019 – De eerste pitch van de wedstrijd werd op 30 augustus na een korte sun delay om twee minuten voor acht gegooid. De laatste nul van de wedstrijd werd vandaag pas gemaakt, om zes minuten over acht. Met 936 uur en acht minuten was dit dus de langste wedstrijd ooit van de Reserve Reserves. Gelukkig werd er in De Kwakel van Thamen gewonnen. Het werd uiteindelijk 9-11 voor de Bussumers.

De wedstrijd eind augustus werd bij een 9-9 gelijke stand in de zevende inning onverwacht beëindigd toen plotsklaps de lichtmasten ermee ophielden. Volgens de reglementen is de wedstrijd dan nog niet geldig, maar moet de wedstrijd alsnog uitgespeeld worden. Omdat het op het moment van de lichtuitval al acht minuten voor half elf was kwam het de Bussumers eigenlijk helemaal niet slecht uit, ook al moesten ze een keertje extra afreizen naar De Kwakel.

Deel 1
Na even wachten op de ondergaande zon werd om een paar minuten voor acht de eerste pitch van de wedstrijd gegooid. Noe Noe kwam met vier wijd nog wel op het honk maar een dubbelspel en een vangbal later mochten de Bussumers het veld in. Montana mocht op de heuvel beginnen en even leek het erop dat hij z’n dag niet had, maar als snel werd duidelijk dat ie z’n hele arm niet had. Nadat de zesde slagman een triple sloeg had ie een gecombineerde cycle tegen gehad en was het tijd voor De Hof om Montana af te lossen. Met een vang zes kwam ie uit de inning met een stand van 3-0.

Ook de tweede, derde, vierde, vijfde én zesde inning moest De Hof minimaal één punt toestaan, maar er zat niet één ‘grote inning’ tussen. Dat zorgde ervoor dat de Bussumers door zelf consequent te blijven slaan aan konden haken.

In de derde inning werd er drie keer gescoord op hits van Igor en De Bully. In de vierde inning was het weer Igor die met een hit tekende voor twee ribbies. De Kreis sloeg ook een hit die goed was voor een binnengeslagen punt en Schmidt leunde een punt binnen. Na vier volledige innings was het 7-7.

In de vijfde inning pakte de Reserve Reserves de eerste voorsprong. De Bully sloeg met het eerste en tweede honk bezet een strakke hit naar het linksveld en door wat slechte keuzes van Thamen kon daar twee keer op gescoord worden. In de gelijkmakende slagbeurt pakte de Kwakelaars nog wel een puntje terug, maar de stand was nog steeds in het voordeel van de Bussumers 8-9.

Een duur foutje in de zesde inning gevolgd door twee hits zorgde ervoor dat de stand gelijk werd getrokken. De Hof moest op dat moment het veld, of liever gezegd de heuvel ruimen. Schmidt mocht de inning afmaken en deed dat door een simpele 4-naar-3 af te dwingen. Hij mocht vervolgens meteen zelf slaan, sloeg een vang-8 en….. toen viel het licht uit…

Fun fact: Edgar kreeg het op 30 augustus voor elkaar om maar liefst 3x (!) de handschoen uit de handen van de catcher te slaan. Drie keer hinderen catcher overigens die verder zonder gevolgen bleven.

Deel 2
Met een minimale selectie maar met een uitgeruste De Hof werd vandaag opnieuw aan de eerste helft van de zevende inning begonnen. In tegenstelling tot de vorige keer wel met één uit. Uit nummer twee en drie volgde daarop snel, al sloeg Igor er nog wel een hitje tussendoor.

Dat De Hof de afgelopen weken gegroeid is bleek vandaag wel uit zijn optreden. In plaats van elke inning een punt tegen maakte hij er vandaag drie keer een 1-2-3-inning van. “De Hof reigns in October”.

Er moesten alleen nog wel even een paar puntjes gemaakt worden. Dat gebeurde gelukkig ook in de achtste inning. NoNoJoe opende met een hit door het midden, De Hof legde een perfecte bunt neer, en omdat de tweede honkman vergat het eerste honk over te nemen werd dat een  hit ook. Met het eerste en tweede honk bezet legde De Spijker een bijna even perfecte bunt neer, maar omdat de eerste honkman met de bal in z’n handschoen in de looplijn stond werd dat wél een opofferingsstootslag. Edgar kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd waarmee de honken volliepen. Met één man uit beleefde Noe Noe z’n zoveelste grote ‘signature moment’ bij de Reserve Reserves. Op zijn hit naar het linksveld kon de go-ahead-run gescoord worden. Plukje fabriceerde er nog een insurance run bij waardoor de stand 9-11 werd.

De Hof kwam niet meer in de problemen en dus kunnen de Reserve Reserves a.s. vrijdag als eerste de bovenste plek veilig stellen. Als Domstad Dodgers dan a.s. zondag óók wint dan moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden op een nader te bepalen datum. Wie dan leeft, die dan zorgt, eerst vrijdag dus geen fouten maken tegen het altijd lastige Tex Town Tigers. Komt allen kijken, het is de laatste thuiswedstrijd van de Reserve Reserves dit seizoen!

Kijk hier voor de box score en de stats.


De Hof stond vooral in deel 2 te shinen

De Bully stond vooral in deel 1 te shinen