Wel eerste, maar nog geen kampioen

Amsterdam, 13 oktober 2019 – Het liep deze week weer anders dan we gedacht hadden. Tex Town Tigers had andere plannen vrijdagavond en dus kon onze wedstrijd niet door gaan. Gelukkig vonden de heren uit Enschede toch nog een gaatje in hun drukke agenda waardoor we vandaag tóch onze 20ste wedstrijd van het seizoen konden spelen. Na dat geëmmer hadden de Bussumers weinig zin in verliezen en dus wonnen ze, met 7-2.

Dat er een gaatje in de agenda gevonden werd betekende overigens niet automatisch dat er ook daadwerkelijk gespeeld kon worden. Clubgenoten met een “na ons de zondvloed-mentaliteit” hadden de afgelopen week ‘vergeten’ de zeiltjes even netjes over de thuisplaat en de heuvel te leggen, en je raadt het al: juist ja, die zondvloed kwam ook echt en zette de boel onder water. Zaterdag moest dus een aantal spelers al fors aan de bak om de boel een beetje te redden en vanochtend waren de GBL en Papa Dammers al vroeg op het veld aanwezig om alles dat nog niet gered was alsnog in veiligheid te brengen. Het resultaat was in ieder geval bewonderenswaardig.

Op het werpen van De Hof wisten de gasten direct te scoren. Een strakke double werd gevolgd door een Duits hitje, wat niet eens zo gek is als je weet waar deze heren vandaan komen. In de tweede inning sprokkelde ze er met twee Nederlandse hitjes nog een puntje bij. Stand 0-2.

In de gelijkmakende derde slagbeurt wisten de Bussumers de stand gelijk te trekken. De Spijker opende met een honkslag en Edgar pakte z’n eerste vrije loop van de wedstrijd. Noe Noe legde vervolgens een nette opofferingsstootslag neer waardoor De Spijker en Edgar door konden schuiven naar het derde en tweede honk. Schmidt sloeg daarop de bal hard via de grond richting het eerste honk. De duikende eerste honkman wist nog wel de bal te pakken en Schmidt uit te branden op het eerste honk, maar De Spijker kon op die klap wel scoren. Een paar ongeoorloofde bewegingen van de werper later stond het 2-2 door schijn.

In de vijfde inning was het weer Edgar die een vrije loop kreeg, maar daarna mocht ook Noe Noe gratis en voor niets naar het eerste honk. De Bully zorgde met een double langs drie voor de eerste Bussumse voorsprong. De volgende pitch lag tegen de backstop waardoor de 4-2 gescoord kon worden door Noe Noe. Een paar wijdballen later kreeg ook Plukje een vrije loop  en na een geslaagde double steal van twee en thuis stond het zelfs 5-2.

In de zesde inning werden daar nog twee puntjes bij gerommeld. De Spijker bereikte met twee man uit door een foute aangooi het eerste honk en de derde vrije loop van Edgar van de wedstrijd zorgde ervoor dat één en twee bezet waren. Het was daarna deja vu all over again want Noe Noe kreeg ook weer vier wijd. Op de hit van Schmidt door het midden konden De Spijker en Edgar scoren waardoor de stand op 7-2 uitkwam.

De Hof bleef daarna stoïcijns de slagzone bewerken en nét voordat ie bij de 100 pitches was werd ie afgelost door Montana die een paar maandjes wat rustiger aan had gedaan. Helemaal blauweplekkenloos verliep zijn outing niet, maar de Tex Town Tijgertjes bleven wel hitloos én verder ook puntloos waardoor de eindstand ook 7-2 bleef.

Na de winst van deze laatste reguliere competitiewedstrijd zijn de Reserve Reserves zeker van de eerste plaats in de Topklasse. Omdat Domstad Dodgers evenveel verliespunten heeft, maar nog wel twee(!) wedstrijden moet spelen kan het zijn dat de Utrechters nog gelijk komen en dan telt het onderlinge resultaat moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. 

Kijk hier voor de box score en de stats.


En wat lag het er toch weer prachtig bij vandaag…

…en zo vanzelfsprekend was dat eigenlijk helemaal niet: