Reserve Reserves movers & shakers

Amsterdam, 17 november 2019 – De overschrijvingstermijn is verstreken en dus is het nu ook duidelijk welke spelers volgend seizoen namens de Reserve Reserves het kampioenschap gaan verdedigen.

Net als vorig jaar waren er ook dit jaar weer een paar droeftoeters die dachten op hun hoogtepunt, na het back-to-back kampioenschap dus, te moeten gaan stoppen. Met die treurwilgen is een hartig woordje gesproken waarna de verwachtte draai ook snel weer gemaakt werd. Voor drie andere Reserve Reserves die dit jaar het blauwgele RR-logo droegen is dat echter niet gelukt. Zij gaan volgend jaar iets anders doen, maar de deur naar het seizoen 2021 staat nog wagenwijd open.

Als eerste nemen we afscheid van Das Paul. Na vijf seizoenen Reserve Reserves is het voor hem tijd de wijde wereld in te trekken. Door een knieblessure kwam hij op 10 juli al voor het laatst in actie. In zijn laatste en enige slagbeurt in die wedstrijd sloeg hij een double waarna hij zelf ook nog scoorde. Zijn voorlopige lifetime slaggemiddelde is .328, maar misschien besluit hij na een seizoen (of wat) rust weer terug te keren om iets aan z’n lifetime ERA van 162 te doen.

We nemen ook tijdelijk afscheid van De Bully. Zijn maatschappelijke carrière krijgt even voorrang en de blessure aan z’n elleboog zorgde er ook voor dat hij niet opnieuw was over te halen er nog een jaartje aan vast te plakken. We zijn er echter van overtuigd dat hij het enorm gaat missen en dat drie weekenden per jaar slow pitch softbal dat echt niet goedmaken. Hoe langer het geleden was dat hij Hoofdklasse speelde hoe hoger z’n slaggemiddelde werd. Z’n voorlopige lifetime slaggemiddelde is .348, maar afgelopen seizoen was dat al .388. Zijn slugging vertoont overigens dezelfde lijn. Dat zijn ERA dat niet doet is te danken aan de GBL die vond dat een ERA van 27 in 2017 niet uitnodigde tot nieuwe kansen in 2018 of 2019.

Van Schmidt hebben we helaas maar één seizoen mogen genieten, maar wat voor een seizoen! De switch hitter eindigt met een overall slaggemiddelde van .313. En hoewel het erop leek dat ook zijn seizoen door een blessure vroegtijdig geëindigd was bleek hij op tijd hersteld om in de enige maand die écht telt, oktober, nog even te vlammen. Daarbij was hij ook de enige werper dit jaar die z’n ERA op nul wist te houden.

Naast drie vertrekkende spelers hebben we ook drie nieuwe spelers aan het roster voor 2020 kunnen toevoegen. Al kan je good old Biggie, of VGM zoals je wilt, natuurlijk onmogelijk ‘nieuw’ noemen. Voor de Reserve Reserves is het alsof hij nooit is weggeweest, en als je RR-groepsapp ziet dan weet je waar dat gevoel vandaan komt. Officieel was hij van 2012 tot en met 2018 Reserve Reserve en zijn lifetime slaggemiddelde over die periode is .354. In 2018 sloeg hij geen homeruns, maar vraag hem gerust naar de andere seizoenen, hij vertelt er graag over. Tijdens zijn RR-carrière was hij ook goed voor een ERA van 4.16 en kreeg hij nog nooit een “L” achter z’n naam. Daarbij moet wel aangetekend worden dat hij alleen maar tijdens oneven jaren gooide, dus dat zegt niets over volgend seizoen.

En dan komen we uit bij de twee écht nieuwe RR-spelers. Bij hoge uitzondering in dit stukje nog ‘gewoon’ met hun eigen naam. We houden ons aanbevolen voor tips over bijnamen van deze heren uit het verleden. Als eerste Dave Pronk die als talentvol catcher van Scimitars komend seizoen óók bij de Reserve Reserves komt spelen. Vooruitlopend op zijn succes heeft een aantal van zijn collega-spelers al geclaimd verantwoordelijk te zijn voor zijn opleiding. Met andere woorden, we kennen ‘m al van Little League en de Honkbalschool, dat komt dus wel goed.

Een iets minder jeugdige, maar zeker zo talentvolle, nieuwe speler is Levine Gabriëls. Levine heeft o.a. Hoofdklasse gespeeld bij DSS en wij kennen hem van zijn jaren bij de hoofdmacht van HCAW. Hij is er even tussenuit geweest maar is weer helemaal klaar voor vlammen op misschien niet het hoogste, maar zeker wel het leukste niveau in Nederland, de Topklasse!

Voor deze drie heren een warm welkom, en voor die andere drie een welgemeend bedankt en tot ziens!