Reserve Reserves geven teveel weg tegen Alcmaria

Amsterdam, 16 augustus – Heet, Corona, scheidsrechters, veld, wind, excuses. We gaan ze allemaal niet maken want de Reserve Reserves kwamen vandaag gewoon tekort tegen Alcmaria. Het werd in Alkmaar 6-3 voor de thuisploeg en de Reserve Reserves hebben er weleens beter uitgezien.

Vorige week kwamen de Bussumers met een krappe overwinning tegen een matige ploeg nog goed weg, maar nu de tegenstander een klein beetje beter was zakte de heren flink door het figuurlijke ijs. 

In de eerste slagbeurt van de Alkmaarders ging het al mis, met slechts één honkslag wist de thuisploeg al twee punten te scoren. Het is dat er nog een 6-naar-4-naar-3 dubbelspel gedraaid werd en daardoor de schade nog redelijk beperkt werd, maar de achterstand stond er al direct 2-0.

In de slagbeurt die volgde konden de Bussumers nog wel iets terug doen. Als John Sterling de wedstrijd had becommentarieert had ie vast geroepen “Arny goes yardy“, waarmee hij dus bedoeld had dat Arnold de bal de tuin uit had getimmerd. Echt onder de indruk was de werper overigens niet want er volgde drie strike-outs achterelkaar de de Reserve Reserves konden weer even aan de verdediging gaan werken.

Dat ging in de tweede inning nog best aardig en in de derde inning wisten de Bussumers zelfs gelijk te komen. Elsje sloeg een dubbel en schoof door goed honklopen door naar het derde honk. Officieel op een doorgeschoten bal, maar de bal was niet echt doorgeschoten, alleen maar handig gepositioneerd achter het standbeen van de scheidsrechter. Met twee man uit schoot er vervolgens wél een bal door, maar omdat al voor de thuisplaat stuiterde ging ie de boeken in als wilde worp. De stand werd daarmee in ieder geval 2-2.

Echt lang van die gelijke stand kon niet genoten worden, voor zover je überhaupt van een gelijke stand kan genieten, want in de gelijkmakende slagbeurt moeste De Hof vier hitjes op rij incasseren, goed voor twee punten. Na een vang-3 en een strike-out leek de schade beperkt te blijven, maar een double zorgde voor nog ‘ns twee punten. Met een 9-naar-6-naar-5 werd nog wel voorkomen dat de double een triple werd, het werd een mooie derde nul, maar ook een achterstand van 6-2.

In de vijfde inning wisten de Bussumers nog iets terug te doen. Na vier wijd en een gestolen honk van Edgar sloeg NoNoJoe hem met een hit naar het rechtsveld over de thuisplaat. Stand 6-3.

Maar daarna gebeurde er niets noemenswaardigs meer. El Salvador loste De Hof na vijf innings af en wist de Alkmaarders drie innings lang plat te leggen. Maar de Bussumers wisten ook niets meer te presteren in het slagperk. Na iets meer dan tweeënhalf uur werd de lijdensweg van de Bussumers toepasselijk beëindigd met een game ending double play. Snel douchen, of niet, maar in ieder geval snel naar huis. Eindstand 6-3. 

Volgende week zondag gaan de Resereve Reserves in Assendelft tegen Cromtigers in de herkansing. 

Kijk hier voor de box score en de stats.

Arny ging alleen yardy in z’n eerste slagbeurt