Cromtigers al in eerste inning gesloopt

Amsterdam, 23 augustus 2020 – Ondanks de hevige regenval van vannacht konden we vandaag gewoon tegen Cromtigers spelen in Assendelft. De field crew had daar hard z’n best voor gedaan en deed net voordat de wedstrijd begon nog even snel een ererondje op de tractor. En dat was maar goed ook want de rondjes rond de honken die volgden waren daarnaa bijna allemaal van Bussumse makelij. Het werd 2-14 voor de bezoekers.

Voor de neutrale toeschouwer zal de wedstrijd geen pretje geweest zijn. In de eerste Bussumse slagbeurt kwamen meteen maar liefst 12 man aan slag. Noe Noe begon nog rustig met vier wijd, maar met De Besnorde Spijker die volgde begon het gelazer al. Zijn hit werd gevolgd door een foutje waarna De Kreis met een hit Noe Noe en De Besnorde Spijker binnen sloeg. El Salvador dwong vervolgens ook een foutje af en De PC jakkerde ‘m voor een double diep het links-midveld in. Goed voor nog ‘ns twee punten. 

Maar nog was het niet over want er was nog maar één man uit en het tweede en derde honk was bezet. De vier wijd op Double D had theoretisch dus volle honken kunnen opleveren, maar El Salvador besloot op dat moment casual de thuisplaat te stelen. 

Er zijn vast wedstrijden waarbij dat lukt, daar was dit er niet een van. Maar niet getreurd, Edgar sloeg een klapje naar de onfortuinlijke tweede honkman die met een totaal overbodige uiterste poging het klapje promoveerde tot hit.

En toen mocht Noe Noe voor de tweede keer aantreden, en ook zijn klap richting de korte stop werd een infield hit waarop De PC kon scoren. De Besnorde Spijker had het slotstuk van de slagbeurt en net als in z’n eerste beurt sloeg hij nu weer een hit naar het linksveld. Deze keer goed voor twee ribbies en een tussenstand van 7-0.

Op het werpen van Montana kwamen de eerste twee slagmannen van Cromtigers nog wel aardig door, maar nadat beide mannen de thuisplaat hadden gepasseerd ging deze op slot. Montana moest alleen in de tweede inning nog een hit toestaan, maar kwam niet meer in de problemen. Na 3 innings en 39 ballen werd hij op de heuvel vervangen door El Salvador.

In de eerste helft van de derde inning hadden de Bussumers de twee puntjes alweer teruggepakt. De PC kon na een foute aangooi van de korte stop linea recta naar het tweede honk. Edgar leunde vier wijd en beide mannen schoven een honk op na een wilde worp. Noe Noe kreeg de bal vervolgens naar op z’n handvat en dat werd een niet al te ingewikkelde vangbal voor de korte stop. De PC besloot echter te taggen en, toen de wankelende korte stop al lang blij was dat ie de bal had gevangen, te scoren. De Besnorde Spijker sloeg daarna ook Edgar nog even binnen. Stand 9-2.

In de vijfde inning wisten de Bussumers de gewenste mercy-score te bereiken. De Besnorde Spijker was goed voor de enige hit in die slagbeurt, maar wel goed voor twee ribbies. Het twaalfde punt werd binnen geslagen door Plukje die de bal ver genoeg het midveld in sloeg voor een opofferingsslag. Stand 2-12

Verdedigend liep het allemaal crescendo. Na drie innings van Montana en twee innings van El Salvador mocht NoNoJoe het weer even vanaf de heuvel gaan doen. De eerste slagman sloeg nog een hit, maar de volgende man mocht na drie slag alweer gaan zitten. De volgende man peerde ‘m stevig het rechtsveld in, maar daar stond El Salvador. Niet alleen vervelend voor de slagman, maar zeker ook voor de honkloper die even niet gerekend had op de kogel die van 9-naar-3 een einde maakte aan de zesde slagbeurt.

Het slotstuk vanmiddag werd verzorgd door El Salvador die enigszins geholpen door de stevige El Nino de bal de tuin uit sloeg. De Hof was daarvoor met vier wijd op het honk gekomen. Omdat NoNoJoe niet meer in de problemen kwam was de klap goed voor de eindstand van 2-14.

Kijk hier voor de box score en de stats.