Reserve Reserves schrikken en winnen van WSB

Amsterdam, 29 augustus 2020 – Gisterenavond stond in de Topklasse de topper tegen WSB op het programma. Met de hevige regen- en onweersbuien die het land teisterden was spelen nog lang geen zekerheidje, maar met wat prikken en wat droog gravel werd het veld toch weer op tijd speelklaar gekregen.  

En dat was maar goed ook, want hemel en aarde was bewogen om deze topwedstrijd ook live uitgezonden te krijgen via YouTube. Voor het belangrijkste en doldwaze gedeelte van de wedstrijd lukte dat ook, dus voor iedereen die het niet gelooft: hier zijn de beelden te vinden. Deze link start bij het begin van de wedstrijd. Hardcore Reserve Reserves-fans met een slecht hart kunnen beter deze link gebruiken

Nu de beelden ook zijn terug te kijken kunnen De PC en Papa Dammers het ook niet meer mooier maken dan het is. De dichterlijke vrijheden in dit stukje zullen dan ook beperkt moeten blijven.

De Hof kreeg van de GBL gisteren de start en beleefde niet de meest gelukkige start uit z’n toch imposante carrière bij de Reserve Reserves. De eerste vier slagmensen van WSB wisten allemaal hits te produceren waardoor het al snel 0-2 stond. Na de ‘bases clearing triple’ die volgde waren ook echt alle honken leeg omdat de aangooi naar het derde honk de dugout van WSB inzeilde. Stand 0-5.

Met dreigend onweer was dat natuurlijk geen goed nieuws. De Bussumers hadden sowieso al slechte herinneringen aan vroegtijdig afgeblazen wedstrijden tegen WSB, en dus was het duidelijk dat ook de eigen aanval gas moest gaan geven. En dat lukt vrij aardig, al zeggen we het zelf.

Noe Noe en Elsje opende met hits en ze konden na een wilde worp doorschuiven naar het tweede en derde honk. Na een foutje op een klap van NoNoJoe kon Noe Noe scoren waarna Igor vier wijd kreeg. De bal van De Kreis naar het rechtsveld werd niet gevangen en op die fout kon ook Elsje scoren. De Besnorde Spijker raakt dit seizoen alles dat op ‘m af gegooid wordt en deze slagbeurt miste hij op een haar na een Grande Salami. Op zijn dubbel werd dus ‘maar’ twee keer gescoord. Stand 4-5.

WSB had nog geen nul gemaakt en moet op dat moment de bui letterlijk en figuurlijk hebben zien hangen. Ook de 5-naar-3 die Arnold leek te slaan werd niet gemaakt waarna Montana met een double De Kreis en de Besnorde Spijker over de thuisplaat sloeg. De Bussumse voorsprong was daarmee een feit en op de opofferingsslag van Elsje kon  Arnold de voorsprong zelfs verdubbelen. Stand 7-5.

De Hof voelde zich vervolgens dusdanig gesteund door de Bussumse slagploeg dat hij de rest van de wedstrijd geen punten meer hoefde te incasseren. WSB sloeg hier en daar nog wel een verdwaalde honkslag, maar na vijf innings stonden er nog steeds maar vijf Apeldoornse punten op het scorebord.

In de vierde inning hadden de Bussumers de voorsprong wel weer een beetje vergroot. Noe Noe toonde zich wederom een waardige lead-off en sloeg een hit. Ball magnet Elsje kreeg daarna geraakt werper en beide heren schoven na een wilde worp een honk door. NoNoJoe sloeg daarop een liner over het tweede honk waarop Noe Noe kon scoren. Op nog een wilde worp werd het tweede punt van de inning gescoord. Op een vangfout op een klap van De Besnorde Spijker werd punt drie gescoord en Arnold z’n Duitse hit zorgde voor de tussenstand van 11-5.

Een inning later was het Edgar die met een hit opende en Noe Noe die volgde met z’n derde hit van de wedstrijd. Plukje dajakkerde met Edgar op het derde honk de bal vervolgens hard het midveld in, goed voor een opofferingsslag en de stand 12-5.

El Salvador loste in de zesde inning De Hof af en moest door wat veldfoutjes direct twee punten incasseren, en hoewel daar in de achtste inning nog een puntje bij kwam kreeg WSB geen vat op de hardgooier die in drie innigns maar liefst zeven strike-outs wist te produceren.

Ondertussen kachelde de Bussumse aanval ook lekker door. De Kreis, De Besnorde Spijker en Edgar produceerde nog hits, maar het echte vuurwerk werd verzorgd door Montana die in de zesde inning goed was voor een triple en in de achtste inning de bal zelfs de tuin uit sloeg. Zal je net zien dat op dat moment de live stream er al uit lag. Dus ook zonder de beelden moet iedereen het maar geloven. En omdat het half elf geweest was werd er geen negende inning meer gespeeld en bleef de eindstand daarmee steken op 15-8.

Kijk hier voor de box score en de stats.