Reserve Reserves komen beren op de weg tegen

Amsterdam, 6 september 2020 – De Reserve Reserves lijken wat moeite te hebben met de eerste inning. Vorige week kwamen ze er nog mee weg, maar vandaag in Heiloo tegen Bears lukt dat niet. De Bussumers liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan en werden met 10-4 afgedroogd.

En probeer daar dan maar iets leuks over te schrijven.

Het ging in de eerste inning al meteen fout. Ondanks een foutje en vier wijd wisten de Reserve Reserves niet te scoren, maar de Bears hadden daar duidelijk minder moeite mee. Na vier hits en een vier wijd kon de eerste nul pas gemaakt worden, maar daarna volgde nog een hit en geraakt werper. De Hof werd door de GBL vervolgens al na 1/3 inning als vervanger de heuvel op gestuurd. Hij wist de resterende twee nullen nog wel te maken, maar niet voordat hij twee hits en één keer vier wijd moest toestaan. Stand 7-0.

Het duurde daarna tot de vierde inning totdat de Bussumers iets terug deden. VGM kwam door een foutje op het eerste honk en kon op een wilde worp door naar het tweede honk. Met twee man uit sloeg De PC hem vervolgens met een hit door het midden over de thuisplaat. De PC stal daarna het tweede honk en op de foute aangooi kon hij door naar het derde honk. El Salvador sloeg hem daarna met een hit binnen. Ook Edgar volgde nog met een hit, maar het was niet meer genoeg voor meer punten. Stand 2-7.

Verdere aspiraties werden door de Bears in de gelijkmakende slagbeurt vakkundig de kop ingedrukt. Een paar hitjes, gestolen honken en een foutje leverde drie punten op. Goed voor een tussenstand van 2-10.

In de eerste helft van de zevende inning leken de Reserve Reserves ook kansloos te blijven. Na twee strik-outs waren de Bears ook al bijna uit de inning, maar een foutje vier op een klap van Noe Noe gooide het eerste beetje roet in het eten. VGM en Montana pakte daarna met ieder een hit lekker door. De PC had een goede dag en wist met z’n derde hit van de wedstrijd nog twee puntjes bij te sprokkelen, maar het bleef bij 4-10.

De Kreis werd door de GBL na de vijfde inning ingebracht  om De Hof te vervangen en de schade verder te beperken, en dat ging helemaal niet verkeerd. In drie innings hoefde hij slechts één man op de honken te dulden. Hij kreeg geen hits tegen en gooide één keer drie slag en dus één keer vier wijd.

Beren, beren, beren, beren, beren, beren,  beren, beren, beren, beren, beren,  beren, beren, beren, beren, beren,  beren, beren, beren, beren, beren,  beren, beren, beren, beren, beren.  

Met ‘beren’ in de titel van dit stuk zijn dit in totaal de 30 beren die door de schrijver van dit stukkie beloofd waren. Bij een positiever verloop van de wedstrijd hadden die beren beter verdeeld geweest over de tekst.

O ja, en voor wie het nog niet begrepen had. De Bussumers gingen met 10-4 het schip in.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Plukje haalt uit voor een hit