Doldwaze WALK OFF WIN tegen Mokum Hawks

Amsterdam, 12 september 2020 – Wat een bizarre avond. Het had een doodnormaal potje op een normale nazomeravond in Bussum  kunnen worden, maar het werd een absurde wedstrijd waarbij de Reserve Reserves na dik drie uur met een walk off win het veld konden afstappen. Het werd tegen de Mokum Hawks uiteindelijk 16-15.

En met die uitslag werd meteen een nieuw record voor HonkbalTV gevestigd. Nog nooit eerder werden er live op HonkbalTV-camera meer dan 30 punten gescoord. Het vorige record dateerde van 2 augustus toen Storks tegen Quick met een 14-13 overwinning van het veld af konden stappen. 

De toeschouwers in de Rob Hoffmann Vallei én dus thuis voor de YouTube-TV kregen waar voor hun geld. 1 wedstrijd, 18 slagbeurten, 52 nullen, 43 honkslagen, zes doubles, een triple en één homerun. Een enthousiaste YouTube-toeschouwer schreef direct na de wedstrijd “het was erg leuk om te zien; mooie hits, vreselijke fouten, oog van de naald en puntje van m’n bank op het laatst. “. De liefhebbers kunnen hier de wedstrijd nog een keertje terugzien.

In de eerste Mokumse slagbeurt wist startend werper Montana de stand op 0-0 te houden. Na de dramatische eerste innings van de afgelopen twee weken was dat meteen al een hoogtepuntje. Maar ook de Bussumers bakte er in hun eerste slagbeurt weinig van dus er viel nog weinig te vieren. Niemand kon op dat moment ook nog vermoeden dat de wedstrijd zou eindigen met een peanutbal-eindstand.

Het scoreblok van Papa Dammers zag er dan ook niet meer uit met al die opgeschoven innings. En omdat de wedstrijd ook nog in z’n geheel is terug te kijken laten we de run-voor-run-teksten even voor wat het is en gaan de heren Reserve Reserves hun namen pas onderin dit stukkie terugzien. 

In de tweede inning kwamen de bezoekers na twee hits op een 0-1 voorsprong. In de derde inning kwamen alle Amsterdammers aan slag en zorgden vijf hits en een opofferingsslag voor een tussenstand van 0-6. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Bussumers daar met slechts één hitje, maar met behulp van drie keer vier wijd en een geraakt werper drie punten tegenover te zetten. Stand 3-6.

Na de tweede helft van de vierde inning waren de rollen omgedraaid en hadden de Reserve Reserves een voorsprong van 9-6 te pakken. Maar liefst 11 slagmensen mochten aanleggen met als resultaat 8 hits waarvan twee doubles en één triple. Maar de doldwaze wedstrijd was nog niet afgelopen want de Mokum Hawks kwamen in hun volgende slagbeurt gierend terug. Vijf hits, vier wijd, geraakt werper en een duur vangfoutje leverde zes punten op. Stand 9-12.

In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Bussumers twee punten terug te pakken waardoor de achterstand was teruggebracht tot slechts één punt: 11-12. In de zevende inning werd het verschil na twee hits en een wilde worp waarop gescoord kon worden weer opgerekt naar drie punten en met de Amsterdamse homerun in de achtste inning was het verschil zelfs vier en waren de Mokum Hawks zes nullen verwijderd van de overwinning.

De gelijkmakende achtste slagbeurt opende de Reserve Reserves met vier hits op rij door het midden, daar werd nog één hit bij geproduceerd, goed voor een tussenstand van 13-15, maar twee strike outs met drie honken bezet zorgde er wel voor dat de Amsterdammers ook de negende inning nog konden starten met een voorsprong. 

El Salvador, die in de zesde inning De Hof mocht opvolgen die op zijn beurt na de derde inning Montana had opgevolgd, wist in de laatste inning, het was inmiddels ook half elf geweest, de vijfde, zesde en zevende slagman van de Mokum Hawks uit te schakelen waarna de Bussumers nog één kans hadden om de wedstrijd om te draaien.

Igor deed vervolgens wat hij de hele wedstrijd al aan het doen was en produceerde zijn vijfde hit. El Salvador volgde met zijn derde hit van de wedstrijd en Noe Noe pakte op zijn beurt zijn vierde hit mee. Met drie honken bezet kwam De Besnorde Spijker door met zijn vierde hit waarop één keer gescoord kon worden. NoNoJoe leek ‘m vervolgens in de dubbel te slaan, maar de aangooi naar thuis was niet op maat en de stand was daarmee gelijk. Edgar had daarna het genoegen om met de knuppel in z’n nek te blijven staan en vier wijdballen later hadden de Reserve Reserves gewonnen. WALK OFF! Eindstand 16-15.

Kijk hier voor de box score en de stats (doen!)
Kijk hier de hele wedstrijd terug op YouTube
Kijk hier de WALK OFF!